Tuesday, December 28, 2010

BeG

Salam~

Today nak cerita pasal beg. yeay da ada beg baru..bukan bag Gucci mahupon Fendi mahupon LV...x adalah berjenama sangat....biasa2 je lah.nanti cakap aku menunjuk nunjuk pulak..hurm, macam mana nak cakap erk..hurm....apa salahnya kongsi kan dengan kawan2 blog....ok. x nak buang masa. jom lah tengok
-
-
-
-
-
-
-
-
-


-
-
-


-

-
-
EYEBAG!(mwahaha kena tipu dush)------------Tadi time tengok2 balik kan gambar2 yang di snap time dahulu kala , n kebelakangan ni (sambil makan keropok mamak tu apa nama ntah sedap)......eye bag makin menjadi2..sgt!!.cet


Nampak eyebag itu..how am i gonna reduce/REMOVE terus eyebag ni....


tuh, amik kau. sEDeBuB aku bg gambar tengok eyebag aku puas2..but sincerely, it seems like it getting worse day by day. fyi, ni pic baru aku ambil dalam 2 hari lepas..n now, la ni, aku rasa macam da semakin teruk heh eyebag ni.series x tipo..kalau lah, ada ubat yang boleh bagi hilang terus eyebag ni, kan best..sekali pakai, terus kasi hilang..macam edit kat photoshop...oh dunia....n for the time being, aku rasa x suka dah muka aku di papparazzikan (ceh, papparazi la sgt ada ke...wuteva lah kan=))........oh my eyebag...

peace!

Sunday, December 26, 2010

StUDy VS kErJA


Salam,

i MISS MA BeLOG SO damn CRAZY!ceh...konon je kan.. but its so true...the last time aku update BeLOG, is on my last week during my final year at Nottingham University. After that, busy dgn macam2 benda, sampai sanggup melupakan BeLOG ini..sob sob.....

Now, la ni, im currently work as a network engineer at LMS tech distribution, Cyber. Alhamdulillah, its my first move/ step to gain knowledge, experience, etc in order for me to go further in my life /career. BUt, truly working here wif all staffs are very very very helpful, encouraged me, and give me strenght to work harder, and harder.

Chop.awat cek cakap BI ni, dah lah Grammar berterabur.ceh.ok, tukar mode sekarang juga dianne.=) (ok now, sesi membebel diteruskan dlm bahasa ibunda.dipersilakan)

MAri kita mulakan...hurm, btw , aku memang lama dah nak update BeLOG kesayangan ni, tp memandang kan masa sangat terhad since aku menghabiskan masa di ofis weekdays, sgt susah la kan nak update, while petang pulak sampai rumah after maghrib, dah memang x fikir ape dah, sembahyang, and tidur. Itu lah rutin harian aku.=(...... Isya' pun kadang2 terskip.ish2

Tapi itulah hakikat life aku, berbeza sangat, if compare kan dengan life time muda mudi dulu, time stadi.SUka stay up malam2, tengah pagi pukul 5 am baru rasa mengantuk nak tidur, (stay up stadi xpe jugak, ni stay up ber internet, u- tube etc...cet) . Pastu ,bangun punyalah lewat (banyak kali jugak skip x pergi kelas, malam tu mulalah sibuk nak mintak orang lain nota, nak salin nota..pastu kena bebel x pergi kelas dgn b aku. ceh..)...

What else yeh aku nak story. HUrm, itu je lah kot yang lain nya, time dulu n sekarang ceh..Meh, aku list kan benda2 yang aku rasa dah ada perubahan / yang sama, DULU n KINI n selamanya (eh, ini saja tambah)..cet


DAHULU KALA

ZAMAN KEBANGKITAN (NOW)cet =p

Bangun lewat sangat skip kelas

Bangun awal der, sampai dah terbiasa weekend pon bgn awal..hik

Ikan Kelisa putih

Dugong Myvi putih

Eye bag kecik n x gelap sgt

Eye bag besar hari2 menghadap lappy mana taknya.haha..mcm mana nak reduce eye bag yer kwn2?

Selalu x habis makanan, ada je saki baki makanan tu

Selalu licinkan. Habiskan makanan, n selalu rasa mcm x cukup..mau tambah lagi, =)

Berat x naik2, kurang lagi ada

Semalam timbang , yeay.sudah naik 1 kg

1 day adalah dlm > 4-5 times jumpa en rizal

Once in a month. Sudah semestinya time akhir bulan kan..

terSangat kaki shopping (bkn kaki nye botol ok, x baik u olls..=p)

Banyak window shopping aja, rasa susahnya nak dpt duit, n habis macam tu je..=) tp if betul2 berkenan, x pk hape, rembat je.ceh.stil x berubah rupanya

Berjauhan dgn. familia (Selangor- KL)..sob3

Stay rumah ahli keluarga, even mak n ayah jauh kat melaka.. (now, duduk kat rumah satu2 nye kakak aku..dpt jumpa si awisyh bam bam everyday.=), n mkn sodap2 as akak aku mmg tersgt suka masak.. aeh rajin sungguh=).)

Banyak sgt tutorials nk kena buat

Now, tidak lagi, cehehe...tiada lagi apa2 homework/ kerja untuk dibawa pulang ke rumah..kalau boleh, aku akan habiskan semua kerja di ofis/ cont kerja keesokan harinye...malas nk bukak lappy di rumah..mau tidur sepuas hati..kihkih=p


Now, tgh dok tengok LIVE perlawanan bola sepak Malaysia vs Indonesia..nak sokong siapa ek ek....
-


-
-
-
-
-
-
-

-
-


-

-

-


-


awisyh shokong kelantan!!

Hehehe..MAlaysia of coz!! go go M'sia..now da 2- 0..=)..ok. ill update new post pasal semalam, jln2 crk makan,.. INsyaAllah esok kot, tu pon balik kerja kot,...buhbye mau cont tgk bola sepak..kihkih..=)

Friday, June 11, 2010

hoLiday di Bandung bersama kwn2 terchenta


Salam~
Finally, dpt jugak upload half of da whole pic di Bandung haritu....act, aku da spend 3 hari 2 malam (ke lebih tah huhu) mengupload semua pix2 nih, tp internet asyik down aje, kejap2 dc, kejap2 dc...dah upload 100+ pix, then tiba2 dc pulak,. habis semua gambar kena upload balik....sabau j la haku..wuhuu=)....alrite, tibalah masa aku nk story pasal cuti2 aku di bandung bersama kwn2 setelah sekian lama nyer ..

1) 1st Day:: Bertolak fr. KLIA dlm pukul 9 pagi camtu, then sampai airport Jakarta dlm kol 11 pagi camtu...carik teksi (banyak kaunter kat dlm airport tu khas untuk perkhidmatan teksi--harga depends on jenis kereta yang kita nak naik tuh, if besar, besau la duitnye..(harga dlm 550 k - 600 k rupiah )

2) masa fr. jakarta ke Bandung naik toyota Avanza yg di drive oleh pak Supir yg sgt ramah tamah, n sgt baik hati, Pak RUkman ialah selama 2jam camtu, campur masa gi stop singgah buang aer, n beli aer...hehe..tp seriusly rasa lama gilerrr nak smpai bandung tuh, siap tidur, bangun, tidur bangun adelah dlm 6 kali, still x sampai2 g bandungnye...but view kg yg sgt cantik, ada sawah padi sume...nice!

3) sampai Bandung, check in hotel, letak beg2 dlm hotel (Hotel Progo, Jln. Dago besss!!), terus turun bawah balik, then Pak RUkman drop kitorang kat Pasar Baru (wo0o heaven seh sini nk shopping...macam2 ada..8 tingkat lg tuh.....dinasihatkan before g Outlet2, better g sni dulu ..if x nanti nyesal xtaw xtaw). Kat pasar Baru nih haruslah wajib bErbagain ...if x reti bargain pon, wat2 konfiden j muka tu time nk bargain tuh, kasi diorang kecut perut sket, if diorng x mo kurang, chow j, g kedai lain,..bnyak g kedai situ, mostly jual brg2 yg sama. PAsar BAru tutup awal gila, pukul 5 pm dah tutup. sempat beli telekung je sehelai. balik tu, sewa taxi yg x menggunakan meter (gilerr kitorang kena tipo mahal wooo0o die caj--better guna Blue Bird taxi (Vios Biru) coz taxi nih guna meter, so selamat dari kena tipo kaw2 punya harga mahal. Then g mamam, pastu g rez dlm bilik aje...tidur haruslah awal...esok mau berjln2 lg..=)

4) 2nd Day::: Sehari suntuk since pg sampai petang, g shopping kat Pasar Baru, borong telekung, kain2 ela semua untuk dibuat baju kurung segala, tudung, tshirt, etc..balik tuh, masing2 x menang tangan angkut barang2 hasil borongan kat Pasar baru,..haha....masing2 dah senget2 dah bahu nak angkat plastik masing2...malam pulak, g berjalan2 kat Outlet2 sekeliling HOtel Progo ituh, banyak giler ok Outlet situ, x sempat nk g semua...pukul 9 dah tutup...awal sgt kan..=(.. next time if mau g Bandung, mau stay ini hotel lg...mmg puas hati..semua pon dekat=)

5) 3rd Day::: pagi2 lagi dah bgn, breakfast..rite afta habis makan, Pak Rukman dah tunggu kat parking Hotel...then, Pak Rukman bawak kitorang g Kawah PUtih (alaa, tempat video klip ma Heart tuh--x sure either video klip ke film die tah..tu yg pak rukman ckp laa..hehe--)..memang terBaik view die...cantik bangatttttttt!!!!!worth it sgt2 g sni...nak masuk tuh kena bayar, tp lupa dah berapa tah..x silap 100 k rupiah kot...warning2, sape2 yg g kat sini, plz plz plz gi lah toilet die, rasa air die...sejuk x hengat punya...kuangkuangkuang.......macam ais ok....ahahaha..then, g strawberry farmland, dpt lah rasa petik strawberry sendiri, bila lagi, kan......kitorang decide nak beli 1/2 kg camtu, then makan ramai2 time lepak2 kat hotel mlm tuh..bes..After dat, g Toko Tiga, tempat jual jeans yg agak murah (still 180+ for Levis..xde la murah sgt kan compare kat M'sia), pastu g borong brownies pulak kat Kartika Sari...sedap..! (aku beli brownies bakar chocolate chips n almond)..finally g makan, n balik hotel titun

6) laz Day:: 2 orng kwn aku, Cheb n kak fiza g outlet area hotel,aku, iffah n shu g Pasar Baru rite afta breakfast, coz nak tukar telekung aku ,...orang tuh tersilap bg kain n telekung lain2 color sulam die (nasib baik cek..=)), then sempat lg grab beberapa helai (ceh) kebaya nyonya yg akak aku pesan...shu n iffah gak shopping baju lg.. ...then balik hotel, packing2 barang, n check out balik ke airport Jakarta. Sampai KLIA dlm pukul 10 lbey camtu...=) btw,, trip ini sgt serunuk...nak2 all girls..hehe...sgt njoy!!!!jom tgk antara pic2 yg sempat aku snap time di Bandung ...=)..sesiapa yg x pernah g sana lagi, n sgt suke bershopping bagai, dgn harga yg murah, HARUSLAH pergi yeh....honeymoon pon ok gitu....=)















ada sum more pic yg xleh nk upload..later ok...=)

banyak pix x upload lg nih...guane

Salam~

banyakkkk gilerr pix2 n aktiviti2 aku yg x sempat lg nk tunjuk n story lg ....masa aku sgt pack dlm 1-3 minggu nih....cehh...bz la sgt..tp mmg bz yeh..x tipo..since after final haritu, mmg x sempat g nak bangun tidur lelambat, bermalas2san, free kan diri tgk tv sambil mkn snack ceh.....after exam, attend wedding kawan kat kelantan, then g bandung, then tlg mak packing bgr2 nk g umrah, now, stay rumah kakak, jadi bibik sementara hahaha....bz kan kan...09 pon jarang da now...baru aku tau kepayahan jadi mak orng nih...hahahahaaa.....itu baru bibik, bukan mak ...jadi mak cmne agaknye kan kan....ok la...starting esok, aku akan try upload gambau2 yg lama tersimpan rapi dlm folder2 kat desktop haku nih....da bersepah folder2 gambau sume...afta upload leh terus cut folder tu masuk dlm hardisk...xde ler kakak aku bising tgk desktop aku bersepah2 ngan mcm2 file...=)ok dokie...now nak uplaod gambar2 time kat bandung kat fb dulu,. dah 5-6 kali kot upload asyik nyer fail ajer....uargh...nak salahkan tenet keh lembap???argh

Thursday, June 10, 2010

ape aku patut buat ekh

Salam~

pagi2 buta nih, ada company cal, suruh aku ambil offer letter kat company die,...work as sales engineer, training 3 month at miri, sarawak, afta training bonded ngan company tu at least 1 year..wt???aku baru nak try2 test sebulan 2 , if x ok aku chow,...tp ada kontrak la pulakkk......haisehman.wut should i do,..wut should i do .......kerja die pulak travel2 g troubleshoot, n deal client , selalu nye ke indon, filipina, vietnam,japan...yes, i do like go travel tapiiiiiiii ada satu site ni kat vietnam ada pork site ( a big no no no ....)..got prob wif ma famili also,..sume mcm x agree aku wat keje nih...wut should i do!!pengsan****

Tuesday, June 8, 2010

xtau nak letak tajuk ape heh

Salam~

semua sudah selesai.... exam, check out bilik, check out univ, bandung, n now dah ada kat melaka..baru je sampai fr. rumah kakak aku, kat sepang....act, bnyakkk sgt2 story nak cerita (ekh?)...tp now badan sgt mahu rest..sgt penatt...mata pon x leh lama tgk skrin lappy nih...lupa nk gtau kornag yeh, hari ahad lepas, after balik fr. bandung, dgn letih yg teramat sgt,. after borak2, story miry ngan famili aku tentang perihal bandung, aku terus terlelap...x sedar langsung, ....esok pagi bangun, mata sebelah kiri aku sakit, ada keluar mcm air lekit2...then baru aku sedar aku tidur x bukak contact lens....argh..mata aku jadi bengkak n berair, n merah gak...cepat2 aku g specialist mata kat kajang tuh...nasib baik doc ckp xde ape2..x teruk..juz mata x dpt oksigen yg secukupnya...wowowo.....sumpah x nak dah tidur pakai lens....gerun babe tgk mata sendiri....mcm kena tumbuk pon ade...hoh...ok la....asyik dok menguap je nih...nak tidur sudah..later, aku upload bnyk2 gambau di bandung...c u then.=)

Friday, May 28, 2010

sedeyh lah mau cakap


Salam~

baru balik dating buat kali terakhirnya sebagai dua orang student unim..huahahaa.afta dis, x dpt jumpa selalu dah.masing2 jauh.....xpela kan..macam la jauh, selangor n melaka..2 jam je..so, xpela diane..gedik tol nk nangis bagai...=)..2day merupakan last day aku berada kat unim ni setelah berhempas pulas setadi selama 4 thn..sedey laaaaaaa.tinggalkan kwn2, ma b, bilik, n semua lah...isk=(.....dulu before exam, kemain lagi aku nak cepat habis exam, nak cepat habis semua,...tp after sume dah settle rasa mcm mau setadi lagi....x mo keje...mau stay sini lama2....tp apakan daya bdn aku yg keding nih nk halang semua tuh, kan...hurm......... xpela. dah puas nangis sampai bengkak mata. now tgh packing barang, esok mau pergi attend besties wedding, kat kelantan sana..jauh tu......argh.then nak dijadikan cerita, kwn aku yg sorang lagi tuh, yg sama2 nk g kelantan tuh, fr. LCCT x jadi pulak pergi laz minute...ada sumthing urgent....means aku sorang je akan menerbangkan diri g kelantan tuh...woa. mencabar keimanan....tp xpe demi kwn terchenta, aku akan gagahkan diri jln2 sorang2 diri ke kelantan..hope semua selamat la.amin...

kat bwh ni aku lAmPIRkan pelbagai kerenah perangai tebiat aku selama mengedate kan diri tadi kat sh. alam, n sunway...=)









bnyak lg pic ngan b haku sume..nanti aku upload yer..nk packing brg...tenet pon lembap mcm kura2..huhu..daa

Monday, May 24, 2010

FINAL is DONE


Salam~

rindunyeee belog ini..sampai dah bersawang segala....=)..baru je balik fr teman kawan aku, cheb g beli doorgift kat NIlai..die nak tawen.ops.....yeah..btw, aku dah habis exam dah. hehe...afta dis, no more exam dah...dah merdeka dari segala kertas n lecture2 notes, n fyp n semua lah...yeah...ops.Khamis ni merupakan hari presentation aku...n afta tuh, baru 100% merdeka...sedey lak tetiba nak tinggalkan univ ini...selama 4 thn aku kat sini, macam2 kenangan..semuanya suweetttt....xde pahit langsung pon.satu pon xde..sedih la hai.aku rasa aku patut stop takat ni je la kot....if continue menulis, n mengarang pasal nak berpisah ngan en.UNIM, nanti boleh meroyan sorang2 kat sini...yawn*sgt mengantuk..belum qada'kan tidur aku lagi since after exam..ok.now nak tidur sudah..+)


luff luff

-

-
-

-
-
oh not yet--ada pic snap tadi..lupa....

-
kat nilai tadi, masing2 struggle carik brg dari satu kedai ke satu kedai then kira sampai 100, pastu masuk dlm bakul.x dilupakan juga, specially thanks to dis 'macha', en. WAHAB yg sgt frenly n helpful even sepatah dua je yg aku paham apa die cakap haha......owh lupa nak cakap, doorgift ni dibelikan oleh cheb untuk majlis pertunangan kakak dia...memang sempoi gila kakak dia, semua benda si cheb yg buat..dia terima je seadanya....cool habis.....huhu...ok.da brtol2 nak stop da.buhbye.luff fr me-;)


treng2 treng2..inilah hasil rembatan..comel kan.classy gitu...mini mug ala2 vantage gitu.=).

Tuesday, May 18, 2010

one paper DONE..


Salam~
now tengah dok dengar lagu fr. ungu band...syiok babe..heehehehe....one more paper to go..yeah dah nak habis setadi dah...tapi rasa macam baru seminggu je masuk univ..ceh, bajet muda je,,..baru balik supper@McD..burp.kenyang, n tebiat mata kuyu tandanya nak tido mula datang...next paper (last exam as student--(^^)) adalah on next monday...beribu notes nak baca...ok la babe n dude etc...nk titon dah...luff luff fr me to u (fying kiss kiss)



tudung x berapa nak ada mood time nih (abaikan saje)....i do luff colors:majority pink lah kan nampak kan kan ...after nih rindu dah bilik inih,,..=,(..


Friday, May 14, 2010

d.o.w.n

Salam~

aku xtahu mana tempat nak luahkan perasaan aku ni..aku dah anggap belog ni macam besties aku, tempat aku curahkan semua ... belog adalah kawan time mood aku dtg n pergi.. minggu ini sgt hectic. hectic dgn macam2 benda ..benda yang aku alami..hanya aku je yang tau...sangat aku x boleh nak tahan..x tahu mana nak story.terpaksa jugak luahkan, semestinya thru belog yg aku sayangi n cintai...aku rasa nak menangis sekarang jugak, selama beberapa tahun aku boleh pertahankan 'relationship' ni drpd 'gagal'..but, now, today....hanya ALLAH yg tau perasaan aku...aku x boleh nak buat satu benda pon now, asyik fikir problem yg satu ni...Ya Allah ya Tuhanku kau berilah aku kekuatan untuk aku menempuhi dugaan yg sangat besar ini.. Amin


maaf yer emosional bagai..sgt seteress.

Wednesday, May 12, 2010

serangan eXam

Salam~

rasa macam x cukup masa ni nak setadi..stress mula menyerang....baiklah kwn2, aku akan menstopkan aktiviti meng hupdate belog ini, starting lepas daripada post ini..sedey la tinggal kan belog sorang2...exam aku start next monday, yakni 17th May 2010 (1st paper) and 24th May 2010 (2nd paper)..after tu, presentation fyp maybe on 27th...after dari tu, aku dah x mahu setadi lagi..yeay! kerja oh keja..hope dptla keje yang diidami..amin. on 28th to 30th aku g kelantan, attend besties wedding..after tu aku bejanji akan hupdate belog yeh, before aku TERBANG ke Bandung..=)

Doakan aku dpt jawab dgn cemerlang n gemilang, yeh...Luv u all.=)


kesian baby nih, tp comel..nak jugak letak kt sini..bye bye semua...

Monday, May 10, 2010

ke lowyat


Salam~

today menemani kawan aku, cheb g beli camera idaman malaya..powershot canon G11..wah..bilerla aku dpt rasa ini kamera...luff luff ini camera hehe...ok.ill talk bout it later..mau pergi ke SA (student centre) sudeyh...lama betul aku tido, ingat nak pergi dlm pukul 9 tadi..adios


Cheby bersama kamera baru kesayangan...G11!!

sory2

Salam~

ohow... sory kepada kwn2 readers yg inform kat aku xdpt baca belog...kena block..haha..actually, aku terlupa nak tukar balik setting tuh , before nih aku private kan kejap, coz tgh dok adjust2 mcm2 kat belog haku tu...memang ingat nak tukar , after adjustment berjaya...tapi malangnye terlupa...sory again..muahks!

Sunday, May 9, 2010

job seekers


Salam~

Seperti biasa, sebagai seorang pelajar final year, n bakal nak menghabiskan studi dlm beberapa minggu je lagi, weekends kitorang akan dipenuhkan dgn meng'attend'kan diri ke event2 sepertilah career fair..Semalam, kitorang berjalan2 carik kerja @ jobsdb career fair, KLCC...if aku compare kan dengan career fair kat midvalley before nih, event ni nampak lagi systematic, luas, and less of paper ...luckily , aku bawak softcopy resume aku, and still jugak bawak hard copy.. ada jugak a few company mintak printed resume... so, bear in mind, if nak pergi event2 mcm ni, HARUSLAH membawa both, hard n soft copy...

welcome to jobsdB career expo..tgk gaya abg baju putih tu mcm jeles je aku dpt amik gambo kat sini...=p



ini after keluar fr. expo tuh, lupa nak snap pix kat dalam tuh..dan2 je keluar, baru teringat, n paksa b haku snap gambar ini..jadiler labu



after selesai attend itu event, jalan2 kat taman KLCC tuh sambil sambil snap2 gambo (x sah if x amik gambo haku nih hehe)....


berjalan2 @taman KLCC



bersantai santaian



da penat jln2, perut terasa ke'lapar'an , then decide nk g carik tempat makan ..nak makan nasi jugak. x kire..sebab since pagi2 lagi memang x makan ape2..at first nak makan @food court aje, save budget kan...tapi memandangkan semalam, sangatlah ramai umat manusia sampai sesak food court tu, kitorang batalkan je niat nk makan situ...usha2 restaurant yg provide nasi, at last decide makan kat ini Sundanese restoran...nak2 nampak kat gambar menu dia ada sambal belacan..walawei..ma favorite!!terliur!

Menu yang di order & price nye (agak2 sebab x jumpa resit hehe) adalah seperti berikut:


1) Speciality die adalah ikan goreng yg besar ..tah ape name die..ikan sumthing name jawa rm 52
2) soto ayam rm 5.50
3) rendang daging rm 12 kot (dinner dpt 25% discount)
4) emping (keropok) n sambal belacan (rm 6)
5) Es mangga (ais+mangga potong+honey) (rm6)
6) Watermelon juice +air kosong (rm7)


Total dalam 80+.. rate aku leh bagi 3/5.. Bagi pendapat aku lah, lagi prefer ayam penyet ria!yes..sambal belacan x boleh lawan ayam penyet ria..=)..but ikan cicah sambal cili padi die sodap wo0o!!Es campu mango die pon puas hati coz sgt banyak n sedap, mango manis n fresh!!yg lain2 adalah biasa....if korang pergi, bolehlah cuba cumi2 bakar /ayam bakar (coz aku tengok orang keliling aku ramai yang order dua nih hehe..nampak pon mcm sodap)...


front view sundanese restoran

other side view., time nih xde orng lagi, after 5 minit, dah ramai, n meriah jadinye...owhoo..terliur tgk itu sambal belacan hehe..


sementara tunggu makanan, sempat lg tuh snap gambo..eh.tgn b haku ada 2..tangan berkembar.ha3


snap lagi

watermelon juice ku..freshly squeezed..not bad..

ini restoran provide dua jenis nasi, yg kuning tu, nasi tradisi orng sunda rasenye, rase macam ada rempah2 sikit...so, korang boleh decide nak campur dua2 nasik ni or juz nak satu jenis je..nasik boleh tambah anytime, tu yg bes..hehe

kami lapar dah ni..tq akak waitress snap gambar ini..=)

menu2 yang di Order dah sampai..x sempat aku snap gambo lagi, b haku dah amik rendang..spoil gambo ini..he3


Es Mango sodappp bangat



Before balik, aku singgah Chamelon jap, n sempat meng 'grab' satu dua aksesori rambut, n belt hehe, then, kitorang take away San Francisso mocha blended..b haku memang x sah if x beli menda nih.. addicted katenye...aku no no no...x suka even bau coffee...bushuk ...=)saya adalah seorang yg pelik (bak kata b haku, 1 drp sejuta orang je yg x suka coffee..erk?)..




Friday, May 7, 2010

Restoran Saba, cj


Salam~

Malam semalam, aku menikmati dinner (ke supper ek sebab dah lewat) @ restoran Saba, cyberjaya..Shu, kawan aku yang tinggal kat Sg. Long overnite bilik aku semalam..dalam pukul 10 lebih tu, masing2 ngadu lapar, si shu nak makan sodap2 katenye..las2, decide nak g ini restoran. x tau pon direction die , tp dengar2 mcm dekat mmu cj..so, ape lagi, aku ajak jugak kwn2 mmu aku, eera n roomate die ikut sekali makan n mintak tlg diorang tunjuk direction nak ke restoran ni...dekat gle ok ngan mmu cj...btw, TQ Eera n roomate.. have fun lah semalam, borak2, gosip2, sampai dah nak tutup kedai tuh..haha..yg plg penting, perut kenyang..hehe..

Ape yg specialnye restoran ni? environment bes, senyap sunyi n aman, nasik sgt banyak & SEDAP sure x regret (rasa lg sodap than nasi beriyani), tapi banyak menu dah habis semalam, coz kitorang sampai pon agak lewat, mmg da nak tutup pon itu kedai, nsb baik still terima order.. lamb die agak so so je rasa... tp yg si shu order mcm kebab tuh, sedap.tp sayang xde roti, dah habis katenye ..huhu..next time harus datang awal2 , n rasa menu yang lain pulak..=)


moga ketemu lg ..syg korang..=)