Thursday, July 30, 2009

hOLiDaY~

Thursday, 30th July, 2009
3:30 pm

Salam~
2day laz day dkt department ni..next week (isnin), aku pindah g departmen submarine cable...sdey gak, coz d lme kat sni..uwAaa...
btw, MLM ni aku gerak g LanGkawI..takot gak H1n1..hope sume ok..nk shoping coklat!!yea!

Wednesday, July 29, 2009

GrEat gReat weeKenD~

Wednesday, 29th July 2009
5:40 pm

Salam~
laz weekend (25th & 26th) mmg sgt2 bes..hepy, dpt jumpe kwn2 lame..da grad da diorng...congrate kwn2!4th year ni x jumpe da korng..sdey~..but still keep in touch yuh..hehe..

Congrate korang!



wif Lina



haa..lupe nk ckp eh,.b4 g convo kwn2 aku, aku n b g mkn2 sakan plus shoping sakan kat sunWay..gle heaven..lme da x g sne semenjak cuti2 m'sia nih...sAle2!lg la x stop kaki aku ni berjln..haha..sian b kne ikot aku..thanks yayang~

Sale aje~


Jeng Jeng jeng...

pix di atas adlh hasil2 yg aku dpt stlah beberape jam kat sunway n Jusco SerDang tuh..

black bag (mng)-new arr::xd sale..isk=(
Green bag (..present fr.eera;thanks cyg~)-sale 70%
brown & red (tIzed)-rm10 each
purple(mng) -sale 10%
green(ellE) -sale 50%

afta dat, aku g mmu cyber, lepak n stay sane til ahad..jumpe BFf aku..eEra..jln2;shoping2;tgk movie;mkn2..bes2!.siap celeb bufday msg2 lg..ahaha...x hbs2 ketawe j keje..skt perot aku...lup u luh ma fren!


wiwi..baju baru ku..(psst::x bwk baju g mmu xcely,lmbt bgn..=( )

Result fr. dat;;;;purse aku kosong, sekosongKosongnyee ok..tp worth it, la kot.. coz bkn sng nk dpt harge baju2 ni dgn harge sale!yea!afta ni, kenela aku mkn MEGGI sentiase..UWAaA...

Friday, July 24, 2009

SeLaMaT GrAd KwN2~

Friday, 24th July
9:30 am
Salam~

esok aku nk g ISTANA KUDA EMAS..jeng jeng...tgk kwn2 BEng aku Grad..BESNYEEEe (eE non stop)..CONGRATTTOo0(Oo non stop) kwn2ku..Jumpe di SANE sane sane(eCho sambil)..sambil2 tu nk jumpe bobO(ma lap;eh ma l.O.v.E)..lme gle x jumpe..wiwi...then, afta dat, nk g MMU lak..lepak2 ngan kwn lame aku..eEra..stay situ, ahad baru blk rumah..=)..Isnin KEJE..isk..NK shopping bagai kat KL..yehuuuu(uU non stop)..sape nk JoiN, jom!Banje aku la tp..kuikui~
Istana Kuda Emas

Thursday, July 23, 2009

sHAWL~

23rd July 2009, 10:00pm
Thursday


Salam~
yeaYea..dpt da SHAWL yg aku bOok laz week..thanks Lizan..=)

kErJa oh keRjA~

23rd July 2009, 4:40pm

Thursday
Salam~

di saat aku menulis blog ni aku tgh pening2 kengantokan..Smalam, keje 8:30 to 5:30 pm..


then g amik nenek, bwk nenek aku g klinik..then, bwk nenek g shoping brg2 dapo..hihi...

comey x nenek aku?hehe
then (bnyk lak THENnyer yer..)sambong wat Test Tv3 ch. pkl 11 pm til 5:30 am..Blk rumah, crk mknan dlu yg pntg, then d azan Subuh, solat lu,..then BUM!!krooh2


sampai la aku x sedar, dan2 dah pukul 9:30 am..WAHH..aku msok keje kol 8:30 am xcely yer semuaaa....aku bgn dgn CEMASNYE, mandi, iron baju, sume pon ALA KADAR...Sampai2 ofis, da kol 10:30 am..PUNCH CARD!MERAH lg sprt biase..Then smpai2 ofis, rmai x dtg g..sume masok shift ptg...sbb smalamnye pasal..WAH..so, aku xde la takot sgt dtg lmbt ke ofis 2day..hehe..sume abg2 kat sni tekejot aku msok pagi,diorng ingt aku masok ptg..hahaha..WELL..cececece..jap.jap.bpe jam j kot aku tdo..sile kire yer semua..=)

dis week aku mmg SGTla BZ..dats y cm x updatekan sgt blog ni..ingt nk kumpul j 1 weeknye activity, dlm satu post..boley?boley?ADE AKU KESAH (jwb anda semua)..Hari SELASA haritu aku g KL. pnjam equipment untk, Test TV ni kat TM (Jln, Rj. Chulan)(dpt tgk Pavi dr. JAO jeee..isk2..nk shoping!), then g MEASAT cyber, lme gak kat situ...Sampai rmh d pkl 6..terus BUM lg yer ..huhu..


so, kesimpulannye BUM lg bnyk or activity2 keje aku??rEnUnG2Kan...

Itulah je serba sdkt actvty aku yg menarik untk. tatapan, rujukan,iktibar, n pengajaran buat KALIAN sekalian(urk??)..sehingga ketemu di LAIN entry YUH...muacks!

Wednesday, July 22, 2009

kEpEnATan~

Wednesday, 22nd July 2009
7:30 pm

Salam~
hye, hye,..terase pnt lak dis week..smalam g KL..ikot pakcik2 kat tmpat keje aku g amik devices untuk wat test Tv..pnjam fr. TM Jln. Raja Chulan..Then g Measat Cyber..blk2 da kol 6..terus rebah d katil..gugugu...pix nanti aku upload later...
Mlm ni pulak 11 pm til 2/3 am kne g keje g..wat test Tv bersama2 boss n pakcik2 n abg2 di ofis..uwaa...aku akan cte dgn lbh detail nye lg if aku d beres wat sume2 keje tuh, ok u all..muacks!

HARDISK NEW for sale!!MURAH2 ..

23rd July, 2009
Thursday

Salam~
sape nk beli Hardisk (w/out casing) , NEW..0.75Tb,1.0b,1.5Tb?MURAH GLE.CPT2..LMBT XDPT..msg me.. 750Gb =rm 220 1Tb = rm 320 1.5Tb =rm 400..1 YEAR WARRANTY..if dok area KL, HD SEND DIRECT TO u..BY HAND..email me::
malaccagirl_rmy@yahoo.com..=)

Muacks!

Monday, July 20, 2009

P stand for PeRcUbAaN~

Monday, 20th July
11:15 pm


Salam~

kan bes kalo aku d abis P....sume pemandu jln raye xakan mEmPeRLEKeHKaN skill pemanduan aku...='(....cptla SI PUTIH tue..(aik?de kaitan???)

mA PaReNt BuFdAy prEsEnt~

Tuesday,21st July 2009

9:30 am

Salam~
nk share ngan u all, ma bufday present yg parent aku bg..boleyh x?. boleyh x?jeng jeng..xd la segrand yg parent u all bg, kan..tapiiii.....aku SUKE GLEEeee(Ee non-stop) ngan hadiah ni..sbb ape tau..sbbnye aku pnh ckp ngan diorng aku kekurangan baju2 nk g ke keje.. .hihihi..laz2 dpt!(SGT HEPY!)..besides hadiah, diorng belikan aku kek inDuLgEnCe fr SR yg aku SGT SUKEI..diorng nak celeb kat luo, aku skt perot lak, x lrt nk kua..rugy2..anyway, THANKS MAK..THANKS AYAH..muahks!!!cedey pulak~..diorng bg aku bj kurung moden, n 3 helai tudung ariani (pink, brown n bluegreen)..ecece..mcm tau2 aje aku kekurangan set bj wif 2dung nk g keje...muahks once again..=)



Baju ni labuh ket, nanti nk g tailor , alter(ops, kEpEnDeKAn.. oh oh)..=)..ni pulak aku menggayekan tudung ariani tu ala2 jAkUn gitu.xpernah pakai tauu.kuikui.yerla, dulu time tgh hot2 dperkatekan tntg tudung ni, nak gak TRY,..tp u all tau x....b aku cakap cam MAKCIK2,.. ok.x cukup ngan itu, die kate cam MAKCIK2 g PASA..uwaaa.dats y aku x berani nk try pn.aku rase cm x seswai j ngan mke aku ni yg tEMBAM ,BULAT,BNYK JERAWAT,BNYK segalenye.uhu..isk2.apelah nsbku ini..persoalannye SKANG..ok ke aku pakai tudung 'ikin'nih??tembam eh?mke bulat eh?x seswai?mcm makcik2 g PASA?mcm IKIN??auw..hahaha..x kesah la apepon...'belasah' j la..parent aku d bg..bes gak tudung ni xcely, sarung j, x pyh nk iron2,x pyh pakai pin!..bgos bwk ke keje, memandangkan aku slalu bgn lmbt pagi2 kan u all.Pastu tudung ni x pns n SGT sng nk dibeNtuKkan..ariani ni sgt berbeza ngan brand lain, coz dienye awning tu x sng nk kemek.dienye plastik dlm awning tu dari jenis apetah..lupe...dats d diff..so, if d pakai bnyk kali pon, still terbentuk cntik kat kepala korng..SO, if korng nk beli tudung ala2 'ikin ni, silelah beli di ARIANI..n then, if korng rase kain die, korng dpt tau kualiti kain die tu.mantop beb..patotla ikin jd duta die..psst:nak beli lg la afta dis..color yg soft pulak...uhuhu.nway,njoy d pix.

sehingge ketemu d lain entry yuh..psst::BOSS sudah panggil..hukhuk..muacks!!

Friday, July 17, 2009

IDR tEsT~

Friday; 17th July 2009

11:00 pm

Salam~
wah..byk pulak aku post entry harini ek..al maklumlah hepy sbb esok co0oti..uhuu..WeLL..ni nk share ngan u all aktiviti yg aku buat time practical td..IDR (Intermediate) Data Rate Test..njoy d pix..nk xplain ke?pjg la pulak..kang u all ttdo, riso aku..xpela, tgk gambo j la..uhuk

Pix2 kat bwh ni pulak, gamba syok sndri gue sbb SERONOK nk blk..afta hbs IDR test..yeay2!esok coo0oti!

muacks!adios~

mA FaMiLi~

Friday; 17th July 2009
9:50 pm


Salam~
nk share ngan u all lah pix. ma famili yg hdp aman harmoni ..wah!ayat skema gitu...njoy~

Pix ni di snap time time wedding kakakku..sebelah aku (tudung brown2 gitu) ADIK AIN aka bam, side kanan n kiri kitorng KAKAK IPArkUu...row 2 yg berdiri ABG 1st n 2nd,row1 berdiri KAKAK n HUSBAND die..duduk mcm ala2 pengantin baru MAK N AYAH KU YG DICHENTAI~

muacks!

ShOpPiNg~

Friday;17th July 2009
9:30pm

Salam~

Im ADDICTED to dis (refer pix)::where can i get diz??kalo boley, aku nk sjibik camni tp nk juz stripe die halus j, plain j..F.O.S ade, tp ade bunge2an..aku d beli satu,, da pon buruk ..mne xnyer; g mne2 pon aku pkai even buruk+htm2an kedakian;;psst:dating pon,.. ok..even nmpak slekeh gle..pedulik hape aku..kehkeh~weekend ni nk shoping la.(yO2 o0o).kat melaka ni x bnyk mall la..so dat x bnyk choice..isk.Tp xpe, akan aku usahekan(yO2 Ooo lg)...

kat KL mmg HEAVEN gle kalo nk shoping kan2 u all..Sunway n OU..i mis u!!tp jao maa..tunggu masok U la kot..hukhuk..n satu j aku nih, if bab2 shoping nih, non stop kaki aku ni bejalan pon xpe..mis dis: aku g shoping while bobo aku g dok kat kdai komik (if xd mPH)...so, aku BEBAS untk beli pape tanpe KRITIKAN..die pon hepi kot aku x bebel2 soh die STOP bace komik even untk sekeTiKe~so0oo FAIR, kan u all..
muacks!ketemu di lain entry yuh~ciao..

fRusT~

Friday, 17th July 2009
6:30 pm

Salam~
F.R.U.S.T

Thursday, July 16, 2009

pAnJat buMbUng~

16th July; Thursday

8:00 pm

Salam~

Xcely, aku nk story bout practical aku semalam,.ye la,.smalam x dpt nak post, coz intenet down,tah npe..geram j aku nih.,sabo j la..semalam boss aku ajak g panjat bumbung nk tunjuk ngan aku satelit buminye enjin sume,..de technician repAir, then aku kne la ikot,.tgk2 mne yg patot..hurm, bile boss aku ckp cmtu j aku at 1st sgtla teruja,.tp riso gle kot, memandangkan aku berbaju kurung semalam,..dah la aku pakai bj putih,...aiseh man..npela boss aku x habaq awal2 no..huihui..tp, xpela..aku tetap gagahkan diri untuk naik atas bumbung tu..wah..

Memula kne naik bumbung tu..tangge die punyela sempit+kecik+ade lubang2+bleh nmpak bwh..gero0onn wa ckp sama lu.....gle ah..haiyaa..ok,..da sampai situ boss aku bg explanation pasl enjin2, azimuth sume la yg leh controlkan satellitnye motion..then boss aku ajak naik tingkat atas g..kat satelitnye body..wah...tinggi lg seh...kne melalui tangge2 yg sgt cerun n sempit n kecik..aku rase setengah tpk kaki aku la siza die..time aku naik tu, cam rase melayang2 j aku, d la time tu angin kuat ..wo0o..menguji kredibiliti aku tol..haih..

Aku cam nk nangis pon ade..pastu kan time boss aku bg explanation sume tu, aku cam masok x masok j..aku punyela pk,.cmneela kalo tmpat yg aku pijak(besi yg berlubang2 n sgt nipis) ni jatoh..mati aku,,,waaaaaa...pastu kan bos aku soh aku naik lg satu level..(level plh tinggi--tangge die yg plg tegak kot)..arghh,seb bek bos aku tanye lu,. leh x naik..if gayat, xleh xpe..huhu..sambil die senyom2...aku dgn muke mintak simpati ckp kat boss tu, xpela en. Jasni, sy tunggu kat sni j la(sambil boss n technician berlalu pergi nek tangge HORROR tu n senyom2 keperlian kat aku..isk)..Saba j la..KORANG NK TGK X KETINGGIAN DIE CMNE?ni aku sempat snap gambo untk tatapan anda....



pic ni aku snap time boss n technician, g kat atas skali..aku turun balik kat 1st level....rase sgt safe kat sni drp. kat ats td..huaha...


Pix ni aku snap time kat 1st level gak..ni pon d tinggi ok..aku naik sampai level 3 kot...haa..4 lagi laa...seb bek aku x naik..huhu..nmpak x lantai besi yg lubang2 tu..tu la yg aku pijak..HORROR..CAM BERGOYANG2 .....



Nmpak x satelit bumi yg besa ni (MELAKA 1A name die)..Satelit ni letak kat atas bumbung control room...ni la yg aku panjat ok ..tinggi wa ckp sama lu..aku naik smpai yg ade cam beranda beso tu (nmpak x ade bulat kecik tu)..yg lagi satu level(nmpak x tangge yg tegak, yg plg atas--ade bulat kecik gak);haa,yg tu aku x naek ok..sgt horror....d la dgn berbaju kurung..if tersangkot kain aku ni, sia2 j.....

Setakat ni ajela yg aku dpt share ngan u all thp ke'penakot'an aku ni...(jgn gelak ok.isk). Sehingge ketemu di lain entry..muacks! adios~