Saturday, August 29, 2009

ting tong gang TEMAN aku~

Salam~
2 hari lepas berSaMaAn hari RAbu, gang tiNg ToNg aku tdo umah aku...hurm, btw, ma parents xde kat rumah 4 bout 2/3 days ....diorng g perAk..rmh aBG..so, aku ditinggalkan kat rmh, coz perlu ke kerje..isk3..while akak aku g blk kg mertua die @ BanTing..so, aku ajak dak ting tong 2 orng tu teManKan AkU...bes2!haha..amik ko...selagi aku leh pakse kowang mkn..amikk..mkn je la jwbnye....
Then, tgh2 mlm tuh, tbe2 diorng bg ak present (laz practical 2day)...aku sgt hepy ok..ahaha..thanks korng!!cun glee org dlm gambo tuh..ups..ahaha..Later, ill upload da pix....so hepy...thanks2!!
psstt::attn:::ya ya, kah kah.....BLE KORNG NK BELANJA AKU IKAN BAKAR WEH...aduiyai!!~~

mAsK~


Salam~


tbe2 terigat pasal MASk aku yg aku beli sekotak tu da HABIS..argh..esok cam nk merayau2 di kota MeLaKA..WAJIB pakai maSK nih..X RELA i dijangkiti H1N1..ugugu...=*..hurm;cmne nih, MAsK d hbs..kat farmasi pon aku tanye td afta blk keje..da oUt of StoCk..hurm...xd MaSk, xley la rayo2 esok..uwargh...bosan lg aku..


btw, tau x da reason why aku sgt concern sgt pasal mende2 nih...reason yg plg penting..akak aku PrEggY..dats mean die beriSIkO tInGgi untk. dpt penyakit tuh..nk2, PrEgGian xley mamam ubat..x bek untk. baby..so dat, aku n sume family aku pon kne la jage kesihatan gak..ecece...so soo so..nanti x berjangkit kat die...itula ayat yg AYAH aku selalu ckp n ingtkan..


psst::korng pon same ok..jgn lupa pakai MASK!!penting itu..bersame2la kte menjage kesihatan..ecece..=)

Monday, August 24, 2009

1 wEeK mOre~


SaLam~

Internship aku laz dis week..28/08/09..dis friday aku las..sdey j ble ingt..bes2!esp. kwn2 TING TONG aku 2 org tuh..haha..bes gle!tIng ToNg cam aku gak!ha3...bye2 SKDL..bye2 sume staff yg sporting2 kat sni..thanks to en. Syed..merangkap Boss dak2 intern kat sni..bes...!!




kEjE oh~

Salam~

2day semua staff xdtg...kosong j ofis nih..yg ade dak2 praktikal j..tiqa n maria..kuikui..rilex lg aku..pe lg..buat ofis ni mcm kitorng punye la..hu3..btw, log book aku x siap lg ...malas malas malas nk buat...arghh!! (sambil hentak2 kaki kat lantai)

Rajin seh korang..kuang2~

aku pon rajin juge ..maria..tika..see2..

Sunday, August 23, 2009

YeA!!bOlEy RaYeR!!

Salam~
yea!da ade baju raye!!(melompat2 kegEmBiRaAn)..semalam time amik adik aku kat INTEC, blk tu mak ajak ayah aku singgah SACC sh.alam, then g PKNS..bes gle ok!bnyak gle bju raye..belambak2..every kedai pattern baju die laen2..kagum2!aku mcm biase..x suke baju yg sarat n padat...lame gak la nk crk baju yg aku betul2 minat..@1st beli baju adik, @SACC..then, baju akak...2 jam later baru aku jumpe baju yg menePaTI CiTaRaSe aku..kuikui..sian mak aku kne ikot aku ..sume baju aku x mo..haha..sgtla cerewet ok..xpe2.Raye setahun sekali j ok..haha.
Baju aku tuh, juz a simple 1....baju kurung pahang, plain je..tp kat leher n tangan ade manik2 yg padat, but simple..i loike ok!!nak tgk, tunggu raye..ill upload time raye 1st nanti..haha
mak aku juz beli tudung..xde baju yg die minat, die kate..ok mak..hihi..Then pg td, mak aku kejot.."nana..nana...jom g tesCo..nak beli baju rayer mak n baju dinner ain"..aku ikot kan aje..aku ni mmg KAKI SHoPPinG ok..Then hasilnye, mak aku beli 2 psg baju, adik sepasang (grand gle ok..JeLEs aku!isk),.then aku beli sepasang..color soft pink,..simple j..i luv it! Then beli nenek nye baju raye..color:black n white, tp cntik ok..vogue gle nanti nenek aku pakai raye..hehe
So, kesimpulannye,. kami da boleyh beraye suda!bagaimane dgn anda>??=)
Psstt::yea! nanti nk buat chocolate chip!!nyummy!!

mA 09 Boutique~

Salam~
aku da buat blog for o9 butik aku..so dat, xde la campo2..kan..haha.xde la pening pale korang nak bace blog aku ke nk tgk brg2 aku ke
(ade ke ??!)...kuikui..hurm.xpela..xcely before ni ingt nk campor je due2..bisnes+diary dlm blog ni..tp de kwn aku komplen die pening kepale bace..uhu..so..terpakse lah aku merajinkan diri buat another blog untk bisnes aku yg baru nk berMuLe ni..wiwi..if korang free2 sila2 la tgk2 item2 yg aku jual..harga pon berpatutan..http://dianne09shoppe.blogspot.com/

Thursday, August 20, 2009

aDuHai~

Salam~
aku da lame gle x 09, n update blog,..celcom broadband aku tertunggak bayarannye....da lame x bayo..2 months; n da berkali2 mak aku soh aku singgah kat celcom centre tu,. aku j cam mls nk g situ.. sesak ngan kete,, n raMai orgsitu..nanti2 la..ni pon aku o9 kat ofis..=)..
aku ni gatal2 je nak 2ka template blog aku ni,.men copy j la code, n then, baru aku pasan, follower, n chat box aku hilang cmtu jeee..uwa.....sdey glee...so, kpd follower2 aku, FOLLOW la aku blk..hikhik..(x malu sungguh)

Thursday, August 13, 2009

Shawl Stripe fOr SaLe!!

Salam~
dlm mase beberape hari lg, aku akan upload picture SHAWL fesyen terlatest kat market skang ni..sTripe n Bunge2..color pelbagai...skang ni aku tgh nk crk2 lg, nk tambahkan stok , supaye nanti bnyak variety color n corak korang leh plh..ok..tunguu..InsYaallah, dis friday, ataupun isnin..Adios~

Monday, August 10, 2009

1st DaY @ SKDL

Salam~
Finally, aku ok gak dari demam..wargh..lame gle kot demam aku..x penah2 sampai seminggu aku demam..pg td bgn, ckp kat diri aku sendiri, tlgg la stop demam ni...asyk panas, x pns, pns, x pns..aku d ckp d semalam, if bdn aku panas g, aku redah j g SKDL ni..da cuti seminggu kot..lame da tu...xkan nak mintak cuti g..da la pindah ofis baru..pe lak boss baru aku ckp nanti..mmg la sj j crk alasan aku ni..kuikui..
pagi td g satelit dulu, bg sume staf2 coklat, gamat,kain sarung n key chain aku beli kat Langkawi haritu...Then, odw nk g SKDL. teringat lak surat MC aku x bwk..Then patah blk rmh aku..4 kali kot aku masok keluar rumah, crk dlm bilik xde, kua kat kete..pastu crk kat bwh tangge lah ape lah..satu j aku jumpe,.lg satu MC aku tuh, ntah mne..adui....aku ingt esok j la kot aku bg boss baru aku
Tup2 da sampai, cam lengang j ofis baru aku ni..psstt::tepi pantai ok ..bes2!leh kua2 lepaking kat pantai if bosan2(sukati haku j ek)..boss baru aku ckp sume g kursus, ...2 org dak practical pon x dtg arini(blk Kg JOHOR)..n boss aku x mintak pon MC..bgos2..=)..xpyh aku crk2 kat bungkusan2 sampah, sbbnye aku rase aku d terbuang la yer..=)
haih..xde keje lagi aku nih..free sefreenye...broadband pon xde signal sini..pakai wiFi kat sni..sume pon xleh nk bukak..FB, YM..huargh..teseksa.k la....ngantok2.c u then~

Saturday, August 8, 2009

MC

Salam~
hye sume..demam still x ok2 lg...keep on mkn ubt everyday...sampai d x larat nk menelan..adusz.jumpe doc bpe kali da , asyik amik ubat j.....btw, since ISNIN lg, aku x g keje,..Doc bg MC 1 week kat aku...doc kate temperature aku 38.4,..bkn H1N1 ok..Alahamdulillah..Tp sket lg nk diklasifikasikan aku nih disyaki, coz H1N1 39 degree...lega...tp batuk aku n demam still mantain j ...x sejok2 lg pon bdn aku ni...aeh.riso.......doakan sayer cpt semboh yer...muacks!

Monday, August 3, 2009

ByE2 SaTeLitE~

Salam~

2day aku DEMAM panas gle plus batok..since mlm semalam lg..tgh mlm smalam, da siap2 inform boss aku lg ckp aku x leh register kat SKDL arini ....riso gak H1n1..g klinik, seb bek doc ckp demam biase j..fuh..lega...then dpt MC..hope esok da ok....waa...tbe2 nervous lak nk masok ofis baru...uwaa..takot2!

satellite iz d bes!uhuhu..windu sume staf2 yg sporting ...winduuu...esok pg2 nk g kasik souvenir la kat diorng b4 g SKDL..lgpon boss aku soh amik surat transfer...haa..pix ni diSnaP time laz day aku kat sne..rmai yg xde ..g kursus..wif technician2 sume...=0..aku sorng j ok perempuan....mmg patot la aku slalu kene BULI..isk.


Sunday, August 2, 2009

im hOme!

Salam~
Alhamdulillah..selamat sampai ke rmh..wiwi..tp aku cam x sihat sgt la afta blk ni...kepala berat semacam,..tekak rase loya..cam nk dmam je...takot gak.nk mintak cuti esok, cam xley j..esok 1st day aku kat SKDL department..haih..riso gak..nak drive g sne g..jao gak la..aih..hope sume selamat...

wah!xcited nih nk cte pasai holiday aku..langkawi sgt bes gak la..bnyak ok aku BORONG COKLAT!..hepy..mura gle ok..nk bg ex bos aku, staf2 yg len...esok pg b4 aku g SKDL, aku g ofis lme aku lu...nk bg bos n staf2 sume souvenir fr. langkawi..wiwi...




bos::aku belikan kain saroNg;cOkLat;mNyk GamaT
staff::cOklaT;mnyk GamaT


Sabtu, g PERLIS, pDg BesO!akulaa yg plg n sgt xcited nk g sne...sbbnye d lme da kot x g sne...since form 3..Then, lalu lg tuh depan mRSM aku dulu,.BESERI!!wahhh.....tbe2 semua kenangan2 aku kat sne muncul..cececeh...miss u kwn2 kat BESERI !!


Pdg beso BES GLE shoping!pLus MuraH gle baju die sume..aku la pemborong terbanyak haritu..kalah mak n adk aku..kuikui...kat sne BNYK GLE beg LV ok(x ori nyer la); tp cam gle2 ori la..xd beza dari segale aspek...x ori harge dlm 200rm++ ok..worth it la kot kalo beli,.. yerla..pakai pon sekali due..dari beli yg ori (2K++), bek beli LV nih..mmg gle la aku dok tgk!!las2 ADIK aku yg bli..aduiyaii...aku x beli la,.coz aritu baru beli bag..isk.biola adk aku beli,..nanti if aku nk gune, PINJAM aje die nye..hahaha(GREAT2 idea..kuikui)


aku beli dlm 8 helai tshirt...5 aku;3 bobonye..=)BES2 shoping sne!nk g agi!!isk