Tuesday, September 29, 2009

4th year~

Salam~
semalam (isnin), bermulelah sem baru aku..MEng /forth year/final year aku kat Unim (nottingham univ) nih..Alhamdulillah, x pack sgt ..Isnin n Jumaat xde clas..so dat aku leh concentrate kat fyp (final year project) aku...
cerite pasal fyp nih, td start nye 1st meeting ngan supervisor...cuak gak.,.n tense, sbbnye aku sgt xtau mende pasal tjok fyp aku tuh..SLOT ANTENNA...aku lngsung x buat research lg tuh..aku ni mmg sgt mls...
dis week kena blk melaka (rumah), nk g ofis intern aku, nk mntak testimoni, plus signature die untk. log book aku..bnyk mende aku nk buat b4 isnin next week bermula:::
  1. siapkan logbook yg sgt beribu pages..hadoiii--> tu lah dianne, SAPE soh tunggu LAZ Mnt!
  2. Intern Report-->x start mende lg---
  3. research bout fyp-->tue la, cuti2 x mo rerajinkan diri!!
  4. power point slide ntk fyp (next week selasa nk present--grr)-->ni aku sure buat laz skali!!!
  5. buat surat mmu--> tbe2 dtg surat warning fr. mmu kat rumah aku, ckp soh baya fees -->aku d cal mmu, tp die ckp soh aku wat surat aku d quit mmu bpe hb sume..adus..DASAR Money Making University(mmu)!!!

so, kpd rakan2 ku, pia, shu n cheby yg ajak nk g karok tuh, aku rase x dpt la kiranye..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........................................................................

Friday, September 25, 2009

raya 09

1st day raya
@kenduri

Salam~
1st raya thn ni, sume adk beradik, bg.as, bg, teh , ila berayer rmh mak mertua msg2..means, kitorng berempat j la yg tinggal..sunyi sket, but still meriah...2nd day raya baru sume blk sini..meriah sakan..=)3rd day raya,..de kenduri kesyukuran, untk dak ain yg nk g ke moscow...

bye2 aen......


Salam~

rabu lepas bersamaan hari rayer yg ke-4 , aku n famili g hantar adik aku, ain ke KLIA...die dpt wat medic kat Moscow, russia..sdey gleee...uwaa....gud luck to u aen!!mish u!!!

Tuesday, September 22, 2009

shoPpIng di HaRi RaYa

odw ke mall..

gumbira nk shopping


try2 jeans
borong brg

mcm biase..si pengangkot brg2 aen


time nih tgh plh2 heater yg plg ringan..


aen bersame2 brg2 die..penuh troli..


teman aen try baju


lg nk beli ape yer..


Salam~

Time hari raya ke-2, sehari b4 raya, 2hari b4 raya, berturut2 aku teman adk, aen beli brg2 ke mOsCoW..esok, 24th /09 die da fly..esok ptg aku n fam g hantar die ke KLIA...wawawa..bye2 embam... will miss u..blwek..hik

Wednesday, September 16, 2009

LosT


Salam~
sHaYer agk TEnsI 2day..mne x nyer, hbs semua pixs dlm ma camera hilang..donno y...dlm folder tu ade display bentuk a4 paper tu je..bila klik, nothing....................argh.sgt sdeyyy....bnyk gak pix dlm tuh...nsb baik ade amik pix dlm fon adk aku, aen..so, ade la jugak kenangan2 yg tnggal...='(..hurm....ble pk,,...jd gERAm..huk..saba j laaaaa yer dianne..=)..

Sunday, September 13, 2009

Bz~


Salam~
starting jumaat aritu, jadual PaCk aku bErMuLa..xcely,..aku mmg sggt2 bz till rabu/khamis cmtu..afta tu pulak, bz fOr rayer lak..nk kemas kini rumah sume...
Jumaat aritu, aku spend sehari dok rumah kwn practical aku..maiya n Tka @rembau..afta nk g tuh, punyela bnyk prob ..drpd. signal kete rosak., baru pasan road tax MAtI SEbULAn da..bwak g jumpe mekanik, kena tpo, pastu x jd betolkan, bwk blk kereta yg xde signal n road tax mati tu blk rumah.,,..then nek kete dak2 tingtong tuh, pastu pnjam VAN sedare die (sbb xcely mlm tuh nk g jln2..rmai yg nak ikot..9 org,so disebabkan kete aku rosak, n memamg x muat if nak sumbat sume orng dlm kete membe aku tuh)..tQa driVE VAN till rmh die...SELAMAT...


mlm, afta iSya',..g jln2 kat dtrn SENAWANG(SYiOK!!)+suPPer @ MCd...lme gak kat sni..afta tuh,.kitorng merayau g empangan ke ampangan tah name die (SuPper SyIok!)...shopping sampai x ingt dunie....SAMPAI Rmh @ 3 pagi....balik.gosip2 jap...pas2,BOom,ZzzZZ...x Bgn SaHUR...=)




psstt::jap g nk g KL lak..stay sana sehari..tdo@ Quality HotEL..adk aku ade pre- departure kat MARA esok..aku temankan aje..plUS leh SHOPPING !!yeay!(sdey duit dah hbs nih..shape nk bANJE shAYer, angkat tgn??urk=))

Sunday, September 6, 2009

hObBY~

Salam~

xtau npe , sjk akhir2 ni, hobi aku berubah...b4 dis ske kumpul+baca magazine sampai da xde rak da nk letak, ..tp ble pk, membazir je, since aku juz bace mag. tu sekali j ...hurm..Then, wujudlah hobi baru aku nih...cOLLect shaWL + hArD rOcK caFe tshirt...so, secare x langsongnye, aku boley pakai sekali..kan kan .. so, xdela rase membazir sgt..

mne aku dpt idea nih n kenape??

SHAWL::

dis ma favorite..coz its pINKY! (latest)

1) aku sgt suke shawl (beRcORak) coz cORaK die yg sgt GORjES, cOLoR die yg sgt UNIqUe ,..plus sgt fashionable n up to date..+ MURAH (da most important 1..=))!
2) @1st tgk2 bloggers sume jual shawl yg tantek2!geram!then terus nk pakai...

HARD ROCK CAFE TsHIRT::

@1st, sume nye aku dpt fr. org di SEKELILing..haha..then terpikat kat shirt nih, cam comei j, ..so0oO,.lepas tuh, sume aku kirimkan aje, kat sape2 yg g abroad..thanks to Abg, as , nurin,n ma yayang cuk..
1) 1st collection aku fr. JAMAICA..abg. as aku bagi, since die keje kat sne...
2) 2nd colloection fr. BALI, b aku belikan, since die g holiday sne
3) 3rd collection fr. LoNDON, abg. as aku belikan, since die honeymoon kat sne
4) 4th fr. BANGKOK, abg aku beli gak, since die holiday sne
5) Fr. JAKARTA, fr. ma fren
6) 5th fr. AUSSIE, GOLD COAST, fr ma b (pix)

kirim 1, percuma satu tedy!!yeay!thanks yayang cok...


psst::6 helai j..xde la bnyak mne (gguugu)..tp aku cam nk j kumpul dr. sume negare..(haRap bkn AnGaN2 mAt JeNin YeR DiaNNe),..so, kpd kwn2, abg2 aku, kakak2 aku,adik ombam aku, makcik2 aku, pakcik2 aku, sile2 lah g kemane2 di luar m'sia yer..boLEh SaYer KIrIm tSHiRt Ini... kerane sy xde PASpOrt APeTah lG WaNg uNtUk ke ManE2 (='()..sodey2.

Saturday, September 5, 2009

AkTiViTi WEekEnD ~

sI BObOt..'sejuk, sejuk..gRr'

sI OmEYL'ape tgk2?'.. (ignore d b/ground..gaga)

Salam~

pg ni, aku telah MEmAnDiKan si BOBOT n si OmEyL yg sgt la lme da x dimandikan..b4 ni aku bz j plus mls nk mandi kan diri sndri apetah lg si kucInG....harini tetbe rajin, maybe sbb mak aku kate nk g sHOpPinG arini..so, mOod Sy SgT baIk 2day...yesza!si BobOt, Si OmEYL, lepas da wangi ni, boleyhla temankan aMmyii(paNgGilan Diri kPd 2 EkOr KuciNg yG laNgsUng X PhM aku Ckp Ape...isk; tiDak meNgapeluh) tdo di atas katil yg eMpUk...zZz.

Thursday, September 3, 2009

mAke Up~


Salam~

sum 1 plz teach me da rite way to MAKE UP!anyone??='(..aku mmg lemah bab2 nih....evEn pakai eyeliner pon x reti..how cOmE?!.(ops..jgn GeLaKKan sayer yer!)...everytime aku try make up, tgk kat cermin mcm baDut SarKas...
='(..x puas hati lg, aku amik gambo n tunjuk dgn b aku....(perlukan pujian..plz!)...kesudahannye, kene GELAK!!arghh..langsung x hargai KePEnaTAn i untk cAnTiKkAn muKA i ni TaU...menci2!Lalu, keluarlah ayat die
'i ske u NATURAL j..'...//habis j die ckp tuh, aku wat muke....muncung jee....argh!tensen...nk gak make up! xkiree~(degil tao even muke cam RAjE KApOr, TP AKU TETAP NK!!gagaga)...
psst::kwn aku nye kakak de wat class make up..cam nk join..tp kat BAnGI...hurm..

Wednesday, September 2, 2009

lAz DaY of Ma InTeRnShIp~



Salam~

semua kenangan @ satelit+ SKDL x akan aku lupekan (sambil merenung mase dpan)..ewah~....thanks to all staffs (yg sentiase mengajar aku care2 untk. membuat gear test (bkn gear kete yer kwn2, n cara2 untuk menggunekan spect. analyzer dgn betol n jitu(Test TV))) n ma ting tong frenz yg sentiase bwkkan aku tapau2 lauk yg mak korng msk(bkn korng yer)....sungguh sedap sekali hingge menjilat jari...gud luck in ur future yer ya ya (tauke kuih rayer) n kah kah (minah rempits n driver JET bRutal)...dan terima kasih kerane sentiase menyuruh aku membuat rekod KOSONG2 (buli kes!)(fail numb.15..kalo x silap aku..yer ke..)...thanks to all!!!