Friday, April 30, 2010

owh UNGU


-
-
-


-


-


-
-



Salam~

aku adalah sangat suka, dah sudah jatuh cintan kepada UNGU band!!die hard fan ok.jgn main2...memang x leh lah nak lalu depan speedy ke kedai jual cd2 nih, mesti nak TERJAH masuk, carik UNGU nye CD...woah...ok.aku tau, ramai yang agak x setuju ngan ke'minat'an aku ni....ada yang cakap nape nak sokong indon band, (semenjak ade kes dulu indon vs. malaysia)...kan kan.mak n ayah aku la yg selalu bebel, tengok berlonggok CD band indon dlm kereta aku..ahhaaa...kena bebel...tp aku ckp aku minat, suka dengar suare die, cool gitu, release je tense aku dengar suare PASHA especially aiseh..hahaha (gatal ini budak dah kembali)..mak n ayah aku pas dengar jwpan aku, terus senyap ,.agaknye dalam hati, degil budak nih, malas aku nak layankan...suka hati engkau la labu...yeeehuu. SETTLE. ok.sudah. berbalik kepada tajuk post aku ......KENAPA AKU BARU TAU SABTU NIH ADA KONSERT UNGU>??haaaaaaaaaaaaa??!!semalam, tertengok kat TV, era@ria....perghh...beli 2 tiket, siap free satu tiket lagi.....argh.nasib baik aku now still kat melaka lagi...x de ah RALAT sangat...aduhai.UNGU oh UNGU....kapan mau buat lagi konsert di malaysia sih...PASHA, next time sms i dulu yeh kalau kamu mau datang malaysia lg...euww..=)))




Thursday, April 29, 2010

yeay.dah boleh bg komen..

yeay.sayer hepy...

Salam~

FInally, shayer dah tau kenapa kamu, reader2 sy, merangkap kwn2 saya x boleh komen entry shayer (bape banyak nyer 'shayer' da hehe).something kena adjust kat setting blog aku.=)DONE...Tq to GOOGLE!!hehe...oleh itu, marilah kawan2 menGKomen entry saya... luahkan ketidakpuasan hati anda, kegirangan hati anda, keboringan, kehepian, kemeluatan, kesukaan, kelompatan, dan lain2 lagi...=))..im really hope u guys can share ur opinion towards ma entry, n x related ngan entry pon mmg sgt2 dialu2kan...=)...LUFF u ma dear readers (ade ke?if adalah hehe)!!!muahks!!

sape mau, angkat tangan(^^)



syiok

Salam~

syiok beb duduk rumah sendiri...even, hanya mak n ayah n nenek aku je yang ado....ada kucing2 jugak..later aku upload yeh, gambar2 kucing2 tomel aku....dah besau gile n gumuk...tomeii.....

Wednesday, April 28, 2010

bubye

Salam~
sayonara semua...i nak balik rumah @melaka...yehuu..balik kg..lalala ......muahks!if rajin, ill update story di kg halaman..muahhks lagi!=)))

hari ini hari H.I.J.A.U


Salam~

today adalah happy mode shayer..TQ to b...at first, rasa macam today nak rest je kat bilik..nak packing barang2 nak balik Melaka esok...tapi kalah gak ngan ajakan b aku, apatah lagi die cakap nak belanja makan sodap2..yehuuu...hakhak.lajuu je kan siap...x iron ape pakai je..memang perut lapar sangat time tuh...naik2 je kereta, kitorang punyalah gelak x hengat nye,..dua2 pon pakai shirt hijau u....arghh...haaaaaaahahaha.lawak2 ok.sedondon gituh..auw

abaikan2, nak makang, nk makang..haha...at first, plan nak g mendaki puncak genting..jln2, carik makanan sodap2...huahaha...tp hujan lebat petang tadi..x jadi , then tukar plan, g KLCC, makan2 carik pasal..eh? ..thai style jugak menjadi pojaan hati BETA...=).of coz nak makan nasi jugak,kan, almaklumlah, tekak melayu..hee....carik2, ada satu restoran thai nih, chakri palace....x pikir ape, terus TerJAh..lapa bangattt....=)...

food kat sini x sesedap yang kitorang makan @mid tuh...tomyam pon x se'kung'mana, ikan pon cam x fresh, fresh mango die pon x sedap, rasa kordial jeh..hampastan...dah la mahal....tapi servis dia TERBAIK, semua perempuan yg layan..seksi gitu, pakai ala2 ThaI ..hakhak...terjojol mata b aku..eh??hampunn...=)...after mkn, window shopping, n tgk movie yang dah basi, how to train your dragon...best!sungguh comel itu budak n toothless...suke2!rasa x sah if entry aku x disertakan beRsAMa gambar2 pelbagai bentuk and perangai hehe... jom saksikan gambar yg ado ( haha muntah lah korang)




mane makanan x sampai lagi ni..perut dah krut2.lapar weh

Tomyam kung (camni ke ejaan die..hentam=p)

udang n squid digoreng bersama tepung..ini sodap.sangat crunchy gitu..ngap ngap


bye2 akak2 seksi..kap kun kap (betul keh?=p)
-

-


-



-

saya sangat hendak mahu beli ini BABY ALIVE..die boleh menangis mintak susu (susu dia pon ada jual, if dah habis, kena g beli lagi haha), then boleh makan (if lapar, nanti die cakap"mommy, mommy, im hungry" cam gituler) ,boleh yak, pastu kena tukar pampers die everyday..tu yang aku pegang, adalah pampers die, if dah habis, kena pergi beli lagi...kira macam jaga baby real punya...eh.menarik, kan???nak beli.nak beli....=)))


dlm cinema..kami berwarna HIJAU...=)

after movie, lepak kat luar KLCC..syiok










psst:to ma dearie b (nak rementik2 jap boley?=)), im so very da heppy da today =)).....luv u much much achuum!

Tuesday, April 27, 2010

burp


Salam~

baru balik from Old Town Cheras, yg beroperasi 24 jam..ceh.ayat skem gitu..giler kenyang beb...x larat nak bawak badan dah, poyot muncit gile dah ni...pas yak, die kempis balik..hihik.TQ Old Town merealisasikan tekak shayer, yg teringin sgt nk makan nasik tgh2 pagi buta nih...dah.nak tido.esok nak keluar date..cewah..godik ini pompuan


Monday, April 26, 2010

Q1:bulat2 tudung ko pon ttp cun syh...ngaku tak?????;p

saya jwb: oh.sgt tidak ngaku...kebulatan muka aku nih depends on berapa inchi blusher aku pakai jugak.itu rahsia utama..hehe. kantoi sudeyh =)

Ask me anything

ATV ride


Salam~

baru balik from ATV ride @ zoo negara bersama kawan2 yang sporting habis...bes gilos wo0o...rasa macam nak g lagi n try yg 3 jam tuh (siap masuk2 sungai rase)...series xtreme, n yg penting enjoy....esok la yeh aku story panjang lebar...penat pulak rase.esok ada moderator meeting, pagi. x ready ape2 lagi ni...camno? mata da berat... jari dah lenguh, asyik tekan brek je..haaaha...


Sunday, April 25, 2010

hari ini sgt fully furnished..eh?


Salam~

hari ini masa saya telah digunakan dengan sepenuh jiwa raga.. wake up @ the very the early jaga baby darwisyh, until petang, drive balik universiti aku...balik2 je, campak2 beg, and bergegas turun bawah, sebab b aku dah sampai (tatoott kang kena marah sbb lambat..wee)..go to MId valley...perot terasa sgt lapar, nak makan nasik jugak (x kire x kire--=))...decide agak lama,. finally try one of da restaurant kat Mid valley, yg apabila kita kat ground floor, pandang straight, dongak ke atas, 45 degree..hah.for sure nampak inih restaurant....teng teng teng (surprise x suprise x)..
-
-
-
-


memang gila heaven lah ini restaurant.. pedas die wa cakap sama lu,. stok2 yang boleh bakarkan lidah..tapi disebabkan aku nih kaki pedas (sgt!!), dis restaurant betul2 buat gua x leh tido malam, terkenangkan tomyam santan die sodap woo!!!HEAVEN2!!..luff luff (apehal gua2 nih.ok .tukar MODE balik heehe)

rugi x rasa pulut mangga die....sebab dah kekenyangan nye pasal, ..next time, MUST try pulut mangga ituh..air die sgt PERFECT! aku order thailand mango juice..wo0o..kaw!sedap!pekat!likat!macam mkn buah mangga aje rase...lauk2 dia x yah dok cakap lah, MMG TERBAIK........harga pon terbaik. 2 orng makan, ikan msk chilli thai, tomyam santan, tomyam w/out santan, ayam pandan, mango juice, soursop juice= rm125 ..tp ok kot, sebabnye aku order ikan tuh, besar+fresh+manis+sedap...berbaloi2..ayam pandan die pon besar2..x habis beb,..siap take away bawak balik...kenyang sgt...hah..satu yg PLG bes adalah BERAS yg dia guna, sangat wangi, n macam pulut2 sikit which is so sodap...beras wangi eh bak kate b aku...ORIGINAL from thailand beb...so, lets do a try



-
-
-
-



after selesai makan, teruskan misi perjuangan sebenar, nak carik sport shoe aku..yeay!suke di sini..kasut aku sgt murah....yeay!rm47 sumthing...yeay.jimat di situ.TQ jusco ...then g FOS, usha2 tshirt yg berharga murah.sempat jugak grab 1 baju ni,..sgt colorful, i loike... tapi bila dah sampai bilik, aku try n error, perut aku nampak gile kebuncitannye...tp dah tau cara nak cover dah.baik punyer..=))....perut oh perut. kenapa kau buncit...maybe mak aku cakap, time makan, selalu minum air before habiskan makanan itu...is it really true? hurm..TUmmytrim help help


tgk tgk tgk tuh, belum habis lagi nasik, aer dah nak habis..sbb tu la muncit

Saturday, April 24, 2010

buli


Salam~
x banyak nak type, sebab sgt penat today..baru balik dari sepang inih...after dis, nak keluar jap, nak membeli sport shoe...+)..jom tengok gambar2 darwisyh a.k.a anak ma sis a.k.a anak buah aku (anak buah kan? ke anak kandung? haha)..kitorang buat make over die sikit, alang2 die tuh sangat la putih, & rambut perang, ..hikhik...cun!!hehehehe...psst::.mesti darwisyh nyumpah2 aku nanti kan bila die tengok balik gambar2 ni semua time die dah besar dewasa, n aku pula dah layak bergelar andartu eh..?..

ini adelah gambo darwisy'ah' tercomel...tapiiii................die telah memuntahlan muntah die kat shawl aku ..shawl favorite aku..baru beli..segar dari ladang....nak nangis ke nak kiskis darwish skang????

thanks darwish promote tudung tie diane....kiskis!!haaahaha..

tomei2 bam2...
-
-
-
-
-
-
-



luff luff u lah darwisyh...btw, rindunya imran n qistina...+))cepatlah raya..reunion semua balik..x sabar i ok


Friday, April 23, 2010

out

Salam~

out to sepang..=))

seperti yg dijanjikan


Salam~

Halo00ha.....saya baru bangun tidur.tidur yang sangat sangat lama...aaahahahaha....padan muka aku tidur awal, udah tu, sekarang x dapat nak tidur..terbungkang je mata ni ha...hari ni mesti and konfirm akan tidur lewat...esok pagi2 buta dah nak pergi maybank..ade urusan sikit (cehh--gaya mcm hape kan=p), pastu nak terus drive g Sepang ..woah.x sabar rasanya nak jumpa anak sedara aku yg tomel n bam bam, darwisyh (nak tubit2 pipi die, nak tarik2 rambut die, nk picit2 peyot die, nak kiskis mata die..=)))....stay sana sehari dua kot, then sabtu petang mcm tuh balik univ balik....then terus nak pergi beli sport shoe untuk ATV ride nanti!!yeay..cant wait (tp takut lah nak naik tuh, sbb x pernah naik..ada risk jugak kan nak naik tuh..tatut pulak tibe2..kihkih..godik eh !)..

Excelly before aku grad x sampai sebulan lagi nih, aku ade AZAM nak pergi semua benda2 yg xtreme2 camni (extreme keh..haaha..)..nk tau?


crdt. to owner pic inih(x ingt amik fr. mane yeh)

1) nk pergi SKYTREX!!!!@sh.alam plz (ade sapa2 nak belanja aku x , include makanan, n minuman, n ice krim WAJIB...x dilupakan juga duit minyak , n duit tol aku nak ke sana..ada sape yg suci hati n jiwa x ?nk belanja aku x?=))...)

-
-
-
-
-

crdt. to owner pic inih (x ingt amik fr. mane yeh)
2) NAK CYCLIng @tmn cabaran, PutraJaya (baru tau tempat nih wujud...at first aku gelak terbahak2 dengar name tempat ni,..mcm SKEMA..kan kan....tq to shu sbb introducekan tmpat nih)

-

-

-

-





pix2 di atas adalah kawan berkarok aku (nih time karok kat green box, jusco).....bile lah lg nak karok sama2 lagi ni..isk3

3) nak berkarok @ RED BOX..nak ajak kwn aku yg kaki the karoks mcm aku juge,cheb n phya n also shue pendengar setia kami menyanyi!!hakhak...even mahal sket, NAK NAK....hik. (chop!EXTREME keh..ahaaha..lantak la uoll..=p)

-
-
-
4) xde idea dah...act, banyak lagi lah nak pergi, nk makan sumeh, tp now cam xde idea sgt...nanti ill inform yuh... (ade orng nak pedulik ke..huhu)


ok meh nak share picture2 yg berjaya di SNAP time career fair haritu @Midvalley yg sangatla SESAK n pADAT, mcm IKAN sardin...n afta dat g meeting mobile communication at Starbucks n makan LAKSA kat simply penang,OU...actually, dah lama gila aku NGIDAM nak makan ASAM LAKSA ok!!setelah beberape bulan, baru hajat aku diijabkabulkan,eh!DIKABULKAN....TQ to b...sodap!tp masham sgt..aku kurang suka if terlalu masam..so sad..mana nak makan laksa yang very da LAZAT eh?perlu ke nk Book Air asia now g PENANG semata2 nk mkn laksa, n balik sini semula after makan tuh??hah?SGT nGIDAM weh...ape kes? Study Week nih nak balik MELAKA !!yeah..nak PAKSA (eh?)mak kesayangan aku masak LAKSA!!yesza..gulp. da mELELEH dah ni ayer liur aku....luf luf luff lAKSA ....

-

-

-

-



warning::entry inih mengandungi beribu picture.sila jangan busan ..if busan pon, sila buat2 x busan, if busan jugak, sila tekan ituh tanda pangkah dan abaikan saje belog ini..kesian belog sy..ohoohoi

Ramai giler orang queue haritu for registration..berdozen2..nsb baik aku da register 09..bijak x saya??

hah..sampai2 je, bagi registration number, then dpt sticker inih..stylo x i pakai kat tgn..hakhak. tgn b , n aku (kenapa nampak sticker aku buruk dan berkedut???o0oohohohoi)

beribu ribu lemon orang kat booth2..apply jgn x apply

berlatar belakangkan lautan manusia yg nak carik keje..akuh x tau nape aku selalu buat tangan gitu..SePoNtAn tau..RoCk KaPAk betul la kunun2..oh.haritu aku kena pakai formal, mne tau kot2 ada walk in interview keh,tp xde pon

saje j nak snap gambar dekat sinih...tuh tuh..nampak?celebrity fitness??ade ke patut die cal b aku, n ckp aku yg recommend b aku join ini fitness (bkn celebrity fitness la tp ..ni yg ade fitness gak..name dirahsiakan untuk elakkan belog aku diband oleh *** fitness itu..ohooohoi=))...ade la dlm 3 orang budak collegues aku dpt cal fr. ini fitness suruh join, coz ada orang recommend..tipu betul lah, nk dpt untung nye pasal..agak2 boleh x mintak 1million fr dat **** fitness sbb memburuk2 kan name aku??yg ado....+))


groupmate sy, Joe lin yg sgt frenly n if bercakap non- stop hehe, n also sgt fluent in Malay n justin yg gile cool habis , n x dilupekan b aku yg suke minum coffee yg BUsUk..hamboi rancak borak nmpak

ini adalah cheb, merangkap kwn aku yang suka berkarok n hepy go lucky..n bakal consultant gituw..bila mau belanja red box??=))

ini adalah usaha untuk nak menampakkan semua group mate punya muka, termasuk lah sy..muke sy mane buleh x ade.nak jugak hehe...inilah hasilnye.not bad kan.muke separuh pon jadilah,.yg penting groupmate sy punye muke nampak..=))itulah b aku,.lambat bg instruction..time tgh snap baru ckp soh adjust posisi kamera...tp still ok kan..muka aku pucat kan...x sempat nak make up lah ni..gara2 bgn lambat
(reti keh??)..hehe

wah.ini simply Penang laksa membuat air liur aku meleleh.mane boleh jadi....esok nk pergi makan laksa kat oldtown lah..hope x masam sgt

Thursday, April 22, 2010

gusi

Salam~

hye2...dah free sikit, after submit semua assignment, & test..tinggal moderator meeting je next week..then study week, exam, presentation, grad!...hoyeah~ haih..gusi aku nih sakit lah, bengkak, n terbelah kulit die...takut+sakit.susah nak makan semua...hadoih.jangan kata nak tumbuh gigi baru kat gusi tu pulak...sakit2....argh.papepon, now aku nak mengQAdA'kan tidur aku jap..then aku update yeh belog inih..nk upload pix semua....

pss:yeay!ahad nih g atv ride..xsabar2...

Tuesday, April 20, 2010

banyakkk


Salam~
hari ini,.aku nk ajar tatabahasa (tatabahasa eh??kuikui) baru..BANYAK...dis word BANYAK sangat aku sebut minggu inih...lets do a bit of revision lol..

i) 1stly aku BANYAK sgt nak upload gambo baru @ dis blog...juz hanya tunggu masa yg menentukan (cehh..)..means, tunggu sampai sume assignment, test, n moderator meeting aku settle, baru aku akan upload ..=))
ii) BANYAKK sgt keje, kesannya BANYAK sgt JERAWAT tumbuh kat muka akuh
iii) BANYAK sgt nangis sebabnye kerja x siap on time...(laz minit nye keje mmg i very da like!)..godik!hik
iv)BANYAK sgt carik gaduh ngan b akuh.....selalu die kena marah ngan aku..=(
v)BANYAK sgt semut kat bilik akuh nih.padan muka kena bunuh ngan ridsect BAru akuh.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kesimpulan of dis story mory iz, X BANYAK duit pn!!


money money money mari mari mari

-

-

-


BANYAK cantik muke aku!=)))bye!nk tdo kejap, then sambung wat report..muahks!

agak2 boleh join band amuk tuh x??

Sunday, April 18, 2010

haa..da ingt!

Salam~

da ingat da!!date night!!!hehehehe..sumpah klako giler....ahaaaaaaaaaaaahahahahahaha..hujan lebat woo..sodap titon nih

penatttt...titon pon sodap

Salam~

hari ini adalah hujan...baru balik from career fair, meeting assignment, n tgk movie..giler kelakar giler2 siot tgk cite apetah tajuk tuh..ade night2 ..kuikui..series lawak x hengat...tp penat kaki lenguh, bdn busuk,..hikhik.ok la.nak titon...haih.assignment x jln g nih...gane?ade possibility aku submit lambat j kot....ngantuk2..nk titon lu..moge2 terjaga awal..

muah!!

Saturday, April 17, 2010

a lot


Salam~

lama x belogging...bz.bz ngan assignment, fyp, etc...juz got 1 more assgnment , due selasa next week, khamis got UNIX test, jumaat blk rumah...HOMESICK sudeyh.....then exam coming,presentation, n lalalala,..BANDUNG wif ma frens..yesza!xcelly 2day nak g career fair kat midvalley,.. tp x jadi pulak, atas sbb2 yg tertentu..=p..esok g mid pulak....assignment aku yg satu tuh x jln2 g...argh..seteress mule dah nak start....

di pengakhiran kata, tidak lengkap rasanya jika saya tidak sertakan, dan kepilkan bersama gambar GEDIK x hengat saya.......amacam?ayat ade mcm SURAT RASMI time form 3 duluh??haha







donno nape jerawat nih suke sgt membiak kat atas muke aku...adekah sbb facial aku wat haritu, or stress keje bertimbun2?donno.musim die membiak kot now..euww~=))

Tuesday, April 13, 2010

..next>>


Salam~

aaloooha! hepy ni.hepy.boleh nampak x kehepian aku?hahaaa.hepy sbb baju kotor yg telah lame aku kumpul, disebabkan mls nak turun tingkat 4 untk g ke mesin basuh telah berjaya di basuhkan oleh mesin basuh.pahamke ayat aku?.ok.abaikan.yeay!!hari ini aku sgt rajin.yeay.berjaye2.n berjaya gak tolak baju2 kering sapetah yg banyak kat grill yg slalu aku sidai baju..da kering, n then x reti2 nk angkat?wehee..mintak mahap tuan baju2 ituh..xtau tuan ke puan, sbb baju cam baju lelaki..gagaga...

ok. tgh tahan kengantukan sebab nak tunggu cleaner datang bilik aku,nak membasuh toilet.takut tertidur mati, n x dengar diorng ketuk pintu.boley gitu?ok2 mata.tahan2..sekejap j lg..ok.nak bagi korang pengsan tgk baju2 hasil pengumpulan selama beberape minggu..kehkeh.ok.xyah gtau. aku tau aku sgt pemalas.ready?!
.
.
.





.





.






.

.
.



.
.
sume nih tshirt..dats y aku malas gile nk pakai baju kurung.skali j pakai, kena basuh baju n kain...da jadi due helai aku kne basuh.mls.mls.mls.sy budak mls.=)
.
.
.
.
.
.

las time aku pakai baju kurung..-internship-lame kan..ok.next, tunggu raya lah.heehe


bye. alahai.....ngase macam nak makan steamboat buffet lah mlm nih....boley x?nyummy