Friday, May 28, 2010

sedeyh lah mau cakap


Salam~

baru balik dating buat kali terakhirnya sebagai dua orang student unim..huahahaa.afta dis, x dpt jumpa selalu dah.masing2 jauh.....xpela kan..macam la jauh, selangor n melaka..2 jam je..so, xpela diane..gedik tol nk nangis bagai...=)..2day merupakan last day aku berada kat unim ni setelah berhempas pulas setadi selama 4 thn..sedey laaaaaaa.tinggalkan kwn2, ma b, bilik, n semua lah...isk=(.....dulu before exam, kemain lagi aku nak cepat habis exam, nak cepat habis semua,...tp after sume dah settle rasa mcm mau setadi lagi....x mo keje...mau stay sini lama2....tp apakan daya bdn aku yg keding nih nk halang semua tuh, kan...hurm......... xpela. dah puas nangis sampai bengkak mata. now tgh packing barang, esok mau pergi attend besties wedding, kat kelantan sana..jauh tu......argh.then nak dijadikan cerita, kwn aku yg sorang lagi tuh, yg sama2 nk g kelantan tuh, fr. LCCT x jadi pulak pergi laz minute...ada sumthing urgent....means aku sorang je akan menerbangkan diri g kelantan tuh...woa. mencabar keimanan....tp xpe demi kwn terchenta, aku akan gagahkan diri jln2 sorang2 diri ke kelantan..hope semua selamat la.amin...

kat bwh ni aku lAmPIRkan pelbagai kerenah perangai tebiat aku selama mengedate kan diri tadi kat sh. alam, n sunway...=)









bnyak lg pic ngan b haku sume..nanti aku upload yer..nk packing brg...tenet pon lembap mcm kura2..huhu..daa

Monday, May 24, 2010

FINAL is DONE


Salam~

rindunyeee belog ini..sampai dah bersawang segala....=)..baru je balik fr teman kawan aku, cheb g beli doorgift kat NIlai..die nak tawen.ops.....yeah..btw, aku dah habis exam dah. hehe...afta dis, no more exam dah...dah merdeka dari segala kertas n lecture2 notes, n fyp n semua lah...yeah...ops.Khamis ni merupakan hari presentation aku...n afta tuh, baru 100% merdeka...sedey lak tetiba nak tinggalkan univ ini...selama 4 thn aku kat sini, macam2 kenangan..semuanya suweetttt....xde pahit langsung pon.satu pon xde..sedih la hai.aku rasa aku patut stop takat ni je la kot....if continue menulis, n mengarang pasal nak berpisah ngan en.UNIM, nanti boleh meroyan sorang2 kat sini...yawn*sgt mengantuk..belum qada'kan tidur aku lagi since after exam..ok.now nak tidur sudah..+)


luff luff

-

-
-

-
-
oh not yet--ada pic snap tadi..lupa....

-
kat nilai tadi, masing2 struggle carik brg dari satu kedai ke satu kedai then kira sampai 100, pastu masuk dlm bakul.x dilupakan juga, specially thanks to dis 'macha', en. WAHAB yg sgt frenly n helpful even sepatah dua je yg aku paham apa die cakap haha......owh lupa nak cakap, doorgift ni dibelikan oleh cheb untuk majlis pertunangan kakak dia...memang sempoi gila kakak dia, semua benda si cheb yg buat..dia terima je seadanya....cool habis.....huhu...ok.da brtol2 nak stop da.buhbye.luff fr me-;)


treng2 treng2..inilah hasil rembatan..comel kan.classy gitu...mini mug ala2 vantage gitu.=).

Tuesday, May 18, 2010

one paper DONE..


Salam~
now tengah dok dengar lagu fr. ungu band...syiok babe..heehehehe....one more paper to go..yeah dah nak habis setadi dah...tapi rasa macam baru seminggu je masuk univ..ceh, bajet muda je,,..baru balik supper@McD..burp.kenyang, n tebiat mata kuyu tandanya nak tido mula datang...next paper (last exam as student--(^^)) adalah on next monday...beribu notes nak baca...ok la babe n dude etc...nk titon dah...luff luff fr me to u (fying kiss kiss)



tudung x berapa nak ada mood time nih (abaikan saje)....i do luff colors:majority pink lah kan nampak kan kan ...after nih rindu dah bilik inih,,..=,(..


Friday, May 14, 2010

d.o.w.n

Salam~

aku xtahu mana tempat nak luahkan perasaan aku ni..aku dah anggap belog ni macam besties aku, tempat aku curahkan semua ... belog adalah kawan time mood aku dtg n pergi.. minggu ini sgt hectic. hectic dgn macam2 benda ..benda yang aku alami..hanya aku je yang tau...sangat aku x boleh nak tahan..x tahu mana nak story.terpaksa jugak luahkan, semestinya thru belog yg aku sayangi n cintai...aku rasa nak menangis sekarang jugak, selama beberapa tahun aku boleh pertahankan 'relationship' ni drpd 'gagal'..but, now, today....hanya ALLAH yg tau perasaan aku...aku x boleh nak buat satu benda pon now, asyik fikir problem yg satu ni...Ya Allah ya Tuhanku kau berilah aku kekuatan untuk aku menempuhi dugaan yg sangat besar ini.. Amin


maaf yer emosional bagai..sgt seteress.

Wednesday, May 12, 2010

serangan eXam

Salam~

rasa macam x cukup masa ni nak setadi..stress mula menyerang....baiklah kwn2, aku akan menstopkan aktiviti meng hupdate belog ini, starting lepas daripada post ini..sedey la tinggal kan belog sorang2...exam aku start next monday, yakni 17th May 2010 (1st paper) and 24th May 2010 (2nd paper)..after tu, presentation fyp maybe on 27th...after dari tu, aku dah x mahu setadi lagi..yeay! kerja oh keja..hope dptla keje yang diidami..amin. on 28th to 30th aku g kelantan, attend besties wedding..after tu aku bejanji akan hupdate belog yeh, before aku TERBANG ke Bandung..=)

Doakan aku dpt jawab dgn cemerlang n gemilang, yeh...Luv u all.=)


kesian baby nih, tp comel..nak jugak letak kt sini..bye bye semua...

Monday, May 10, 2010

ke lowyat


Salam~

today menemani kawan aku, cheb g beli camera idaman malaya..powershot canon G11..wah..bilerla aku dpt rasa ini kamera...luff luff ini camera hehe...ok.ill talk bout it later..mau pergi ke SA (student centre) sudeyh...lama betul aku tido, ingat nak pergi dlm pukul 9 tadi..adios


Cheby bersama kamera baru kesayangan...G11!!

sory2

Salam~

ohow... sory kepada kwn2 readers yg inform kat aku xdpt baca belog...kena block..haha..actually, aku terlupa nak tukar balik setting tuh , before nih aku private kan kejap, coz tgh dok adjust2 mcm2 kat belog haku tu...memang ingat nak tukar , after adjustment berjaya...tapi malangnye terlupa...sory again..muahks!

Sunday, May 9, 2010

job seekers


Salam~

Seperti biasa, sebagai seorang pelajar final year, n bakal nak menghabiskan studi dlm beberapa minggu je lagi, weekends kitorang akan dipenuhkan dgn meng'attend'kan diri ke event2 sepertilah career fair..Semalam, kitorang berjalan2 carik kerja @ jobsdb career fair, KLCC...if aku compare kan dengan career fair kat midvalley before nih, event ni nampak lagi systematic, luas, and less of paper ...luckily , aku bawak softcopy resume aku, and still jugak bawak hard copy.. ada jugak a few company mintak printed resume... so, bear in mind, if nak pergi event2 mcm ni, HARUSLAH membawa both, hard n soft copy...

welcome to jobsdB career expo..tgk gaya abg baju putih tu mcm jeles je aku dpt amik gambo kat sini...=p



ini after keluar fr. expo tuh, lupa nak snap pix kat dalam tuh..dan2 je keluar, baru teringat, n paksa b haku snap gambar ini..jadiler labu



after selesai attend itu event, jalan2 kat taman KLCC tuh sambil sambil snap2 gambo (x sah if x amik gambo haku nih hehe)....


berjalan2 @taman KLCC



bersantai santaian



da penat jln2, perut terasa ke'lapar'an , then decide nk g carik tempat makan ..nak makan nasi jugak. x kire..sebab since pagi2 lagi memang x makan ape2..at first nak makan @food court aje, save budget kan...tapi memandangkan semalam, sangatlah ramai umat manusia sampai sesak food court tu, kitorang batalkan je niat nk makan situ...usha2 restaurant yg provide nasi, at last decide makan kat ini Sundanese restoran...nak2 nampak kat gambar menu dia ada sambal belacan..walawei..ma favorite!!terliur!

Menu yang di order & price nye (agak2 sebab x jumpa resit hehe) adalah seperti berikut:


1) Speciality die adalah ikan goreng yg besar ..tah ape name die..ikan sumthing name jawa rm 52
2) soto ayam rm 5.50
3) rendang daging rm 12 kot (dinner dpt 25% discount)
4) emping (keropok) n sambal belacan (rm 6)
5) Es mangga (ais+mangga potong+honey) (rm6)
6) Watermelon juice +air kosong (rm7)


Total dalam 80+.. rate aku leh bagi 3/5.. Bagi pendapat aku lah, lagi prefer ayam penyet ria!yes..sambal belacan x boleh lawan ayam penyet ria..=)..but ikan cicah sambal cili padi die sodap wo0o!!Es campu mango die pon puas hati coz sgt banyak n sedap, mango manis n fresh!!yg lain2 adalah biasa....if korang pergi, bolehlah cuba cumi2 bakar /ayam bakar (coz aku tengok orang keliling aku ramai yang order dua nih hehe..nampak pon mcm sodap)...


front view sundanese restoran

other side view., time nih xde orng lagi, after 5 minit, dah ramai, n meriah jadinye...owhoo..terliur tgk itu sambal belacan hehe..


sementara tunggu makanan, sempat lg tuh snap gambo..eh.tgn b haku ada 2..tangan berkembar.ha3


snap lagi

watermelon juice ku..freshly squeezed..not bad..

ini restoran provide dua jenis nasi, yg kuning tu, nasi tradisi orng sunda rasenye, rase macam ada rempah2 sikit...so, korang boleh decide nak campur dua2 nasik ni or juz nak satu jenis je..nasik boleh tambah anytime, tu yg bes..hehe

kami lapar dah ni..tq akak waitress snap gambar ini..=)

menu2 yang di Order dah sampai..x sempat aku snap gambo lagi, b haku dah amik rendang..spoil gambo ini..he3


Es Mango sodappp bangat



Before balik, aku singgah Chamelon jap, n sempat meng 'grab' satu dua aksesori rambut, n belt hehe, then, kitorang take away San Francisso mocha blended..b haku memang x sah if x beli menda nih.. addicted katenye...aku no no no...x suka even bau coffee...bushuk ...=)saya adalah seorang yg pelik (bak kata b haku, 1 drp sejuta orang je yg x suka coffee..erk?)..




Friday, May 7, 2010

Restoran Saba, cj


Salam~

Malam semalam, aku menikmati dinner (ke supper ek sebab dah lewat) @ restoran Saba, cyberjaya..Shu, kawan aku yang tinggal kat Sg. Long overnite bilik aku semalam..dalam pukul 10 lebih tu, masing2 ngadu lapar, si shu nak makan sodap2 katenye..las2, decide nak g ini restoran. x tau pon direction die , tp dengar2 mcm dekat mmu cj..so, ape lagi, aku ajak jugak kwn2 mmu aku, eera n roomate die ikut sekali makan n mintak tlg diorang tunjuk direction nak ke restoran ni...dekat gle ok ngan mmu cj...btw, TQ Eera n roomate.. have fun lah semalam, borak2, gosip2, sampai dah nak tutup kedai tuh..haha..yg plg penting, perut kenyang..hehe..

Ape yg specialnye restoran ni? environment bes, senyap sunyi n aman, nasik sgt banyak & SEDAP sure x regret (rasa lg sodap than nasi beriyani), tapi banyak menu dah habis semalam, coz kitorang sampai pon agak lewat, mmg da nak tutup pon itu kedai, nsb baik still terima order.. lamb die agak so so je rasa... tp yg si shu order mcm kebab tuh, sedap.tp sayang xde roti, dah habis katenye ..huhu..next time harus datang awal2 , n rasa menu yang lain pulak..=)


moga ketemu lg ..syg korang..=)

Thursday, May 6, 2010

sunway


Salam~

hehehe....mulakan post nih dengan gelak ketawa dulu,...sebabnye aku xtau bila nak start stadi.exam iz juz around da corner morner..17th Mei..=)..ok.lupakan pasal exam. Today, aku n b g menge'date' kan diri @sunway.......x tau nak buat ape nye pasal, sampai 2 movies kitorang bedal...1st movie, IRON MAN 2 and 2nd is IP MAN.HEAVEN wa ckp sama lu!!sampai sakit muntut asyik duduk je..=p


IRON MAN 2 aku rase (pendapat aku lah kan), not bad lah,tapi tapi kan rase cam IRON MAN1 lg bes kot.hehe...entah ler, aku nih, act. x selesa kena dongak 90 degree nak ngadap skrin tuh,..ramai sangat, sampai dah xde seat nak pilih..terpaksa gak la pilih yg seat depan2 (tu je kosong ). depan2 bukan calang depan2 ok, seat ke 3 dr skrin..wuahaha.....iron man nye pasal...aiseh.

After dat, mkn2 @ ole2 bali sebab macam interior design die sgttt cantik n rementik hehe. Aku makan nasi campur bali, n b haku mkn ayam goreng bali ke ape tah name die, air watermelon n mocha blended..total 80++....makanan yg aku order, nasi campur bali...nasik cinonet je , then ada udang, fish fillet, sate lilit, cumi goreng (cumi =udang haha), keropok, sambal belacan, ayam rendang....semua ala2 je rasa die...x worth it kot aku rasa, dengan harga die (rm 33 ).....but b aku nye nasik, cedap.ayam die ok la, sebab sgt besar..tp x rasa rempah pon..macam kosong...better ayam penyet ria lagi lah ....nasi b aku dlm rm 22 camtu...dis restoran mmg cantiklah untuk sesiapa yang suka bergambar, like me!!he3...tp if nk mkn cedap2, ini bukan lah tempatnye.....ayam penyet pon sodap!wah....tetibe teringin nak makan ayam peyet ria..sambal belacan die perghh..pedas x hengat!sodappppp!!!gulp


After kekenyangan n kekechiwaan(aku lah keciwa, b aku ok je, nasi die sodap isk), kitorang tengok pulak IP MAN 2.... dlm cinema tuh aku rase ada 4-5 orang je kot malay, yang lain chinese..huhu...almaklumler, film diorang yer x?..woah.ini filem bes habis ok!!! hurm, pastu kan aku rasa aku sudah jatuh cintan sama itu hero ip man...yes2!!ini series..bukan tipo2 or main2 nih....argh..suke nyer la hai tengok itu hero...COOL habis beb, plus gigi dia cantik, muka comel, n gagah perkasa....i loike! sesiapa yang x gi tengok lagi ip man tuh..satu je nak cakap..RUGILAH KORANG WEH......syiok habis.aku bg 4.9999 bintang boleh? I lebiu lah hero IP MAN (xtau name die, nanti nak google hehe)...

After tuh, kitorang berjalan2, termasuk pulak crocs...pastu TER berkenan pulak crocs baldu (kot) color merah mak ngah , n purple ni....pastu hampa, sebab xde size...kaki aku ni size nye besar gajah, size 7...memang dah habis, yang ada tinggal size cinonet je, 4, 5, and 6..so sad..=(..ingat nak beli tuh, nak pakai time g bandung nanti, comfort sikit kan nak berjalan2 tu,...tp nasib x menyebelahi kaki aku...hehe.xpe yer kaki, nanti cik puan anda carik2 lagi @ mall lain ...hrp2 ada pattern tuh.sgt suke. coz design die simple, n comfort, n ringan n yg plg penting color die menambat hati haku..kuangkuang.godik la hai!..lazly, b haku lak beli selipar die kat situ...aduhai...aku yg beria2 nak beli, die pulak yeh yg merembat..hukhuk..

After balik, g etude house, rembat make up essence mineral (lame dah carik benda nih, nasib baik tadi lalu depan etude house nih ), sudah tu, kitorang pon memamam eskim...makan dah banyak dah aku rasa, but now aku rase tersangatla LAPAR x hengat...humph.gulp.nak tdo sambil bayangkan makan ayam penyet ria...boleh gitu?ok..seperti kebiasaannya, ending post aku mesti suruh korang tgk gambar2 yg aku sempat snap kan.kali nih terlebih banyak snap pulak...haha...dah cakap pun tadi kan, xde ape nak buat...haha...ape lagi....hahaaa..jom tgk jom jom=)..



psst:: Esok banyak benda lagi nak di settlekan...wat pasport, g maybank, g public bank, g alter jeans, etc..haiyoyo...bila mau stadi ni cik diane!! okla..nite semua...=)lebiu all lah!!



motif??ha3

hape tuh

konyang dah hehe

lenguh kaki

shayer pon lenguh kaki juge...after snap pic ini, cepat2 tukar tempat duduk atas kerusi..lega hehe


Actually, banyak lg gambar, next post aku try upload semua yeh..nite2

Wednesday, May 5, 2010

hari yg penat tp syiok


Salam~

baru je balik from lepak2 ngan kawan time practical dulu...lama dah x jumpa. ni pon alang2 diorang turun bangi, reunion la kitorang..wawawa...btw, sgt heppy lah dapat jumpa korang...next time jumpa lagi.=)

2day, after balik from melaka, terus campak2 barang dlm bilik aku, then terus drive g kajang,..then berkarok ramai2...after tu, ajak diorang melawat2 universiti aku..hahaha..tu aje.nih diorang baru balik...ok.la..mata aku da berat..penat sgt plus period pain lagi nih...tu pun tadi aku dah telan sebijik panadol,..if x telan, mau pengsan dibuatnye aku tahan sakit..hope next month nye PP ok2 aje, n x memerlukan aku telan panadol..risau jugak,...lazly, mari tgk gambar2 yg sempat disnap tadi..=)

power puff gegurl..hamboi..kemain korang posing yer

actually tgh feeling2 noraniza idris...x lembut lak tgn nak joget

yeay..after karok, isi perut pulak




ok.mau tido dah.buhbye semua..=)

Tuesday, May 4, 2010

5.33 am


Salam~
sakit peyot...period pain menyerang.. argh.....lapar.ok.bye.nak gi bawah, carik nasik..=).


psst:hope esok sakit berkurangan, n mampu tersenyum kambing macam gambar2 di bwh..jadiler labu...ok.nak crk nasi




@oldtown wif kakak punya adik ipar...

windu itu smiley ada tocang

x buleh tido dah


Salam~

hahahaha...izinkan aku nak gelak kan diri sendiri...pastu nk ckp padan muka...tu laaa...sape suruh aku tido awal,..kan dah x leh nak tido.esok pagi2 buta x buta sgtla, b aku nak datang sini, nak visit rumah aku yg x seberapa, plus nk tgk2 anak2 die yg color hitam n gumuk tuh.....dan seterusnya nak angkut haku balik kampus balik...hehe...rindu si putih aku yg lama tersadai kat parking unim tuh...ada road tax baru dah untuk kamu, si putih..yehuuu...after nih da boleh merayau jauh2 yeh ...=)).mak aku suruh masak sumthing untuk b haku ni esok, xtau la hai nak masak ape.kalau ikutkan hati malas aku nih, mmg tentu2 lah malas kan..tapi...anything for u lah b oii..mak i pon dah bebel soh masak pape untuk u.ok.i turutkan aje...kang lagi bising die....hehe.ok.esok nk masak butter prawn. sebab saya ketagih ini udang..da lama x makan. rasa rindu yg semakin membuak2...b , i x kire u suke ke x ini udang, makan TOTAP kena makan.if u x nk, biar i habiskan...deal?hakhak....ok. haih. ada x udang ntah dlm fridge...xde, masak roti telur je lah... sonang.kan...tgk la esok, if mood masak aku datang...+))..


ok la babe2 sume, nak start mem'pack' baju2 aku ...argh.malasnyee la hai...aku selalu sumbat je dlm beg w/o lipat...wee...malas kan kan.ok fine..last but not least, mari aku sharing n caring recipe untuk memasak butter prawn. easy sangat lah ini menu. dah siap, sudilah kire nye, sedekah aku seketul dua yeh udang korang tuh..

-

-



-
-


-
Bahan2 yang diperlukan adalah seperti berikut:+)
1) Udang- dibuang kulit
2) Telur - dikacau sampai pecah (2 biji)
3) Oat (5 sudu besar)
4) Daun Kari (1 tangkai)
5) Cili Padi - dihiris nipis (5 biji)
6) Bawang Merah - dicincang (3 ulas)
7) Bawang Putih - dicincang (2 ulas)
8) Stok Ayam (1/4 cawan)
9) Mentega (3 sudu besar)
10) Serbuk Lada Putih (secukup rasa)
11) Gula (secukup rasa)
12) Garam (secukup rasa)

1- Goreng udang, then Angkat n keluarkan from kuali

2- Dlm kuali yg sama, kurangkan minyak dan masukkan

mentega.

3- After mentega dah cair, masukkan telur dan kacau rata.

4- Masukkan bawang putih, bawang merah, stok ayam (=))

, cili padi, daun kari, garam, serbuk lada putih, dan gula.

5- After dah naik bau, masukkan udang n oat.

6- Gaul supaya sebati..SIAP!easy n sodap!!



pic crdt to google





Sunday, May 2, 2010

syioknye


Salam~

bes siottt balik rumah sendiri...tidur atas katil sendiri, ada mak ayah n nenek kesayangan, ada kucing aku 3 ekor tuh (omeyl, bobot, n gemuk), ada makan sodap2, ada TV, kesimpulannya macam2 ada.....aku ni jenis yang if balik rumah, memang malas gile nak keluar g memane,.. suke memerap j kat umah...xtau ler...if kat campus, asyik nak keluar je keje..kaki mmg gatal2 je rase if dok bilik tuh...pelik kan.tp memang rasa heaven bile dpt duduk rumah.ntoh ler..pelik haku....maybe sbb x sampai hati nak tinggalkan kucing2 aku 3 ekor tuh..sian diorng nanti sume xde, sape nak bg makan, minum..he3..

Selama aku kat sini, x banyak pon aktiviti yg aku buat..memang x keluar langsung, even gi kedai runcit pon.malas2.hehehe....owh.jumaat haritu baby qistina balik ,bes2!rase nak tubit2 pipi die...tomeiiii, petang tadi qistina balik perak dah...will miss u si tomeiii...after ni susah la nk jumpa baby qistina, if nak jumpa pon, kena tunggu mak n ayah aku cuti then barulha boleh gi perak tuh..jauh beb...=)ok jom tgk pic yg aku sempat amik selama aku kat melaka nih..=))


alolo,, shuke nye si gemok ayah aku manje2 kan die

yg hitam sigumuk, yg due ekor color grey tuh, omeyl, n bobot.2 ekor color grey nih sgt kwn baik.mne2 pon mesti nak same..x geng ngan si gemuk, coz si gemuk color lain kot...huhu..
-
-


-



-



-

-
ok. now, sesi bersuai kenal ngan baby qist..ayuh kwn2..=p




name ini budak tomei ialah nur airis qistina...sgt lerr grrrrr TOMEII!!

alahai, si tomei baby qist da nk balik..sian nenek, dah banjir dah mata tuh..he3

daddy n momy baby Qistina

alahai, sedey..bye2 QIst, nanti balik kampung lagi ok...=))

manarik tertarik

Salam~

aku rasalah kan, color favorite aku sejak kebelakangan ini adalah combination merah+hitam...dulu2 macam x suka langsung if dua2 color ini bergabung tenaga..rasa malap je...teng treng.

tadi kan, time tengok AF kan, ada sorang peserta nih, ADIRA pakai baju color tuh.walawei!!!CANTIK bangetttt!!cantik cantik, sampai x terucap oleh kata2..walawei..=))).i luff u lah, black n red. okeh.da set in mind, raya nih mahu pakai ini color.golap pon golap lah hehe..nak wat cane, hatiku tlh TERGODA lalala....ok.bye.


pstt::cerita series GLEE famous ekh skrang nih...bes ke ?mcm mau download jeh ini series