Sunday, May 9, 2010

job seekers


Salam~

Seperti biasa, sebagai seorang pelajar final year, n bakal nak menghabiskan studi dlm beberapa minggu je lagi, weekends kitorang akan dipenuhkan dgn meng'attend'kan diri ke event2 sepertilah career fair..Semalam, kitorang berjalan2 carik kerja @ jobsdb career fair, KLCC...if aku compare kan dengan career fair kat midvalley before nih, event ni nampak lagi systematic, luas, and less of paper ...luckily , aku bawak softcopy resume aku, and still jugak bawak hard copy.. ada jugak a few company mintak printed resume... so, bear in mind, if nak pergi event2 mcm ni, HARUSLAH membawa both, hard n soft copy...

welcome to jobsdB career expo..tgk gaya abg baju putih tu mcm jeles je aku dpt amik gambo kat sini...=p



ini after keluar fr. expo tuh, lupa nak snap pix kat dalam tuh..dan2 je keluar, baru teringat, n paksa b haku snap gambar ini..jadiler labu



after selesai attend itu event, jalan2 kat taman KLCC tuh sambil sambil snap2 gambo (x sah if x amik gambo haku nih hehe)....


berjalan2 @taman KLCC



bersantai santaian



da penat jln2, perut terasa ke'lapar'an , then decide nk g carik tempat makan ..nak makan nasi jugak. x kire..sebab since pagi2 lagi memang x makan ape2..at first nak makan @food court aje, save budget kan...tapi memandangkan semalam, sangatlah ramai umat manusia sampai sesak food court tu, kitorang batalkan je niat nk makan situ...usha2 restaurant yg provide nasi, at last decide makan kat ini Sundanese restoran...nak2 nampak kat gambar menu dia ada sambal belacan..walawei..ma favorite!!terliur!

Menu yang di order & price nye (agak2 sebab x jumpa resit hehe) adalah seperti berikut:


1) Speciality die adalah ikan goreng yg besar ..tah ape name die..ikan sumthing name jawa rm 52
2) soto ayam rm 5.50
3) rendang daging rm 12 kot (dinner dpt 25% discount)
4) emping (keropok) n sambal belacan (rm 6)
5) Es mangga (ais+mangga potong+honey) (rm6)
6) Watermelon juice +air kosong (rm7)


Total dalam 80+.. rate aku leh bagi 3/5.. Bagi pendapat aku lah, lagi prefer ayam penyet ria!yes..sambal belacan x boleh lawan ayam penyet ria..=)..but ikan cicah sambal cili padi die sodap wo0o!!Es campu mango die pon puas hati coz sgt banyak n sedap, mango manis n fresh!!yg lain2 adalah biasa....if korang pergi, bolehlah cuba cumi2 bakar /ayam bakar (coz aku tengok orang keliling aku ramai yang order dua nih hehe..nampak pon mcm sodap)...


front view sundanese restoran

other side view., time nih xde orng lagi, after 5 minit, dah ramai, n meriah jadinye...owhoo..terliur tgk itu sambal belacan hehe..


sementara tunggu makanan, sempat lg tuh snap gambo..eh.tgn b haku ada 2..tangan berkembar.ha3


snap lagi

watermelon juice ku..freshly squeezed..not bad..

ini restoran provide dua jenis nasi, yg kuning tu, nasi tradisi orng sunda rasenye, rase macam ada rempah2 sikit...so, korang boleh decide nak campur dua2 nasik ni or juz nak satu jenis je..nasik boleh tambah anytime, tu yg bes..hehe

kami lapar dah ni..tq akak waitress snap gambar ini..=)

menu2 yang di Order dah sampai..x sempat aku snap gambo lagi, b haku dah amik rendang..spoil gambo ini..he3


Es Mango sodappp bangat



Before balik, aku singgah Chamelon jap, n sempat meng 'grab' satu dua aksesori rambut, n belt hehe, then, kitorang take away San Francisso mocha blended..b haku memang x sah if x beli menda nih.. addicted katenye...aku no no no...x suka even bau coffee...bushuk ...=)saya adalah seorang yg pelik (bak kata b haku, 1 drp sejuta orang je yg x suka coffee..erk?)..




1 comments:

Rizal said...

mocha san francisco....nyum2