Friday, June 11, 2010

hoLiday di Bandung bersama kwn2 terchenta


Salam~
Finally, dpt jugak upload half of da whole pic di Bandung haritu....act, aku da spend 3 hari 2 malam (ke lebih tah huhu) mengupload semua pix2 nih, tp internet asyik down aje, kejap2 dc, kejap2 dc...dah upload 100+ pix, then tiba2 dc pulak,. habis semua gambar kena upload balik....sabau j la haku..wuhuu=)....alrite, tibalah masa aku nk story pasal cuti2 aku di bandung bersama kwn2 setelah sekian lama nyer ..

1) 1st Day:: Bertolak fr. KLIA dlm pukul 9 pagi camtu, then sampai airport Jakarta dlm kol 11 pagi camtu...carik teksi (banyak kaunter kat dlm airport tu khas untuk perkhidmatan teksi--harga depends on jenis kereta yang kita nak naik tuh, if besar, besau la duitnye..(harga dlm 550 k - 600 k rupiah )

2) masa fr. jakarta ke Bandung naik toyota Avanza yg di drive oleh pak Supir yg sgt ramah tamah, n sgt baik hati, Pak RUkman ialah selama 2jam camtu, campur masa gi stop singgah buang aer, n beli aer...hehe..tp seriusly rasa lama gilerrr nak smpai bandung tuh, siap tidur, bangun, tidur bangun adelah dlm 6 kali, still x sampai2 g bandungnye...but view kg yg sgt cantik, ada sawah padi sume...nice!

3) sampai Bandung, check in hotel, letak beg2 dlm hotel (Hotel Progo, Jln. Dago besss!!), terus turun bawah balik, then Pak RUkman drop kitorang kat Pasar Baru (wo0o heaven seh sini nk shopping...macam2 ada..8 tingkat lg tuh.....dinasihatkan before g Outlet2, better g sni dulu ..if x nanti nyesal xtaw xtaw). Kat pasar Baru nih haruslah wajib bErbagain ...if x reti bargain pon, wat2 konfiden j muka tu time nk bargain tuh, kasi diorang kecut perut sket, if diorng x mo kurang, chow j, g kedai lain,..bnyak g kedai situ, mostly jual brg2 yg sama. PAsar BAru tutup awal gila, pukul 5 pm dah tutup. sempat beli telekung je sehelai. balik tu, sewa taxi yg x menggunakan meter (gilerr kitorang kena tipo mahal wooo0o die caj--better guna Blue Bird taxi (Vios Biru) coz taxi nih guna meter, so selamat dari kena tipo kaw2 punya harga mahal. Then g mamam, pastu g rez dlm bilik aje...tidur haruslah awal...esok mau berjln2 lg..=)

4) 2nd Day::: Sehari suntuk since pg sampai petang, g shopping kat Pasar Baru, borong telekung, kain2 ela semua untuk dibuat baju kurung segala, tudung, tshirt, etc..balik tuh, masing2 x menang tangan angkut barang2 hasil borongan kat Pasar baru,..haha....masing2 dah senget2 dah bahu nak angkat plastik masing2...malam pulak, g berjalan2 kat Outlet2 sekeliling HOtel Progo ituh, banyak giler ok Outlet situ, x sempat nk g semua...pukul 9 dah tutup...awal sgt kan..=(.. next time if mau g Bandung, mau stay ini hotel lg...mmg puas hati..semua pon dekat=)

5) 3rd Day::: pagi2 lagi dah bgn, breakfast..rite afta habis makan, Pak Rukman dah tunggu kat parking Hotel...then, Pak Rukman bawak kitorang g Kawah PUtih (alaa, tempat video klip ma Heart tuh--x sure either video klip ke film die tah..tu yg pak rukman ckp laa..hehe--)..memang terBaik view die...cantik bangatttttttt!!!!!worth it sgt2 g sni...nak masuk tuh kena bayar, tp lupa dah berapa tah..x silap 100 k rupiah kot...warning2, sape2 yg g kat sini, plz plz plz gi lah toilet die, rasa air die...sejuk x hengat punya...kuangkuangkuang.......macam ais ok....ahahaha..then, g strawberry farmland, dpt lah rasa petik strawberry sendiri, bila lagi, kan......kitorang decide nak beli 1/2 kg camtu, then makan ramai2 time lepak2 kat hotel mlm tuh..bes..After dat, g Toko Tiga, tempat jual jeans yg agak murah (still 180+ for Levis..xde la murah sgt kan compare kat M'sia), pastu g borong brownies pulak kat Kartika Sari...sedap..! (aku beli brownies bakar chocolate chips n almond)..finally g makan, n balik hotel titun

6) laz Day:: 2 orng kwn aku, Cheb n kak fiza g outlet area hotel,aku, iffah n shu g Pasar Baru rite afta breakfast, coz nak tukar telekung aku ,...orang tuh tersilap bg kain n telekung lain2 color sulam die (nasib baik cek..=)), then sempat lg grab beberapa helai (ceh) kebaya nyonya yg akak aku pesan...shu n iffah gak shopping baju lg.. ...then balik hotel, packing2 barang, n check out balik ke airport Jakarta. Sampai KLIA dlm pukul 10 lbey camtu...=) btw,, trip ini sgt serunuk...nak2 all girls..hehe...sgt njoy!!!!jom tgk antara pic2 yg sempat aku snap time di Bandung ...=)..sesiapa yg x pernah g sana lagi, n sgt suke bershopping bagai, dgn harga yg murah, HARUSLAH pergi yeh....honeymoon pon ok gitu....=)















ada sum more pic yg xleh nk upload..later ok...=)

banyak pix x upload lg nih...guane

Salam~

banyakkkk gilerr pix2 n aktiviti2 aku yg x sempat lg nk tunjuk n story lg ....masa aku sgt pack dlm 1-3 minggu nih....cehh...bz la sgt..tp mmg bz yeh..x tipo..since after final haritu, mmg x sempat g nak bangun tidur lelambat, bermalas2san, free kan diri tgk tv sambil mkn snack ceh.....after exam, attend wedding kawan kat kelantan, then g bandung, then tlg mak packing bgr2 nk g umrah, now, stay rumah kakak, jadi bibik sementara hahaha....bz kan kan...09 pon jarang da now...baru aku tau kepayahan jadi mak orng nih...hahahahaaa.....itu baru bibik, bukan mak ...jadi mak cmne agaknye kan kan....ok la...starting esok, aku akan try upload gambau2 yg lama tersimpan rapi dlm folder2 kat desktop haku nih....da bersepah folder2 gambau sume...afta upload leh terus cut folder tu masuk dlm hardisk...xde ler kakak aku bising tgk desktop aku bersepah2 ngan mcm2 file...=)ok dokie...now nak uplaod gambar2 time kat bandung kat fb dulu,. dah 5-6 kali kot upload asyik nyer fail ajer....uargh...nak salahkan tenet keh lembap???argh

Thursday, June 10, 2010

ape aku patut buat ekh

Salam~

pagi2 buta nih, ada company cal, suruh aku ambil offer letter kat company die,...work as sales engineer, training 3 month at miri, sarawak, afta training bonded ngan company tu at least 1 year..wt???aku baru nak try2 test sebulan 2 , if x ok aku chow,...tp ada kontrak la pulakkk......haisehman.wut should i do,..wut should i do .......kerja die pulak travel2 g troubleshoot, n deal client , selalu nye ke indon, filipina, vietnam,japan...yes, i do like go travel tapiiiiiiii ada satu site ni kat vietnam ada pork site ( a big no no no ....)..got prob wif ma famili also,..sume mcm x agree aku wat keje nih...wut should i do!!pengsan****

Tuesday, June 8, 2010

xtau nak letak tajuk ape heh

Salam~

semua sudah selesai.... exam, check out bilik, check out univ, bandung, n now dah ada kat melaka..baru je sampai fr. rumah kakak aku, kat sepang....act, bnyakkk sgt2 story nak cerita (ekh?)...tp now badan sgt mahu rest..sgt penatt...mata pon x leh lama tgk skrin lappy nih...lupa nk gtau kornag yeh, hari ahad lepas, after balik fr. bandung, dgn letih yg teramat sgt,. after borak2, story miry ngan famili aku tentang perihal bandung, aku terus terlelap...x sedar langsung, ....esok pagi bangun, mata sebelah kiri aku sakit, ada keluar mcm air lekit2...then baru aku sedar aku tidur x bukak contact lens....argh..mata aku jadi bengkak n berair, n merah gak...cepat2 aku g specialist mata kat kajang tuh...nasib baik doc ckp xde ape2..x teruk..juz mata x dpt oksigen yg secukupnya...wowowo.....sumpah x nak dah tidur pakai lens....gerun babe tgk mata sendiri....mcm kena tumbuk pon ade...hoh...ok la....asyik dok menguap je nih...nak tidur sudah..later, aku upload bnyk2 gambau di bandung...c u then.=)