Friday, June 11, 2010

hoLiday di Bandung bersama kwn2 terchenta


Salam~
Finally, dpt jugak upload half of da whole pic di Bandung haritu....act, aku da spend 3 hari 2 malam (ke lebih tah huhu) mengupload semua pix2 nih, tp internet asyik down aje, kejap2 dc, kejap2 dc...dah upload 100+ pix, then tiba2 dc pulak,. habis semua gambar kena upload balik....sabau j la haku..wuhuu=)....alrite, tibalah masa aku nk story pasal cuti2 aku di bandung bersama kwn2 setelah sekian lama nyer ..

1) 1st Day:: Bertolak fr. KLIA dlm pukul 9 pagi camtu, then sampai airport Jakarta dlm kol 11 pagi camtu...carik teksi (banyak kaunter kat dlm airport tu khas untuk perkhidmatan teksi--harga depends on jenis kereta yang kita nak naik tuh, if besar, besau la duitnye..(harga dlm 550 k - 600 k rupiah )

2) masa fr. jakarta ke Bandung naik toyota Avanza yg di drive oleh pak Supir yg sgt ramah tamah, n sgt baik hati, Pak RUkman ialah selama 2jam camtu, campur masa gi stop singgah buang aer, n beli aer...hehe..tp seriusly rasa lama gilerrr nak smpai bandung tuh, siap tidur, bangun, tidur bangun adelah dlm 6 kali, still x sampai2 g bandungnye...but view kg yg sgt cantik, ada sawah padi sume...nice!

3) sampai Bandung, check in hotel, letak beg2 dlm hotel (Hotel Progo, Jln. Dago besss!!), terus turun bawah balik, then Pak RUkman drop kitorang kat Pasar Baru (wo0o heaven seh sini nk shopping...macam2 ada..8 tingkat lg tuh.....dinasihatkan before g Outlet2, better g sni dulu ..if x nanti nyesal xtaw xtaw). Kat pasar Baru nih haruslah wajib bErbagain ...if x reti bargain pon, wat2 konfiden j muka tu time nk bargain tuh, kasi diorang kecut perut sket, if diorng x mo kurang, chow j, g kedai lain,..bnyak g kedai situ, mostly jual brg2 yg sama. PAsar BAru tutup awal gila, pukul 5 pm dah tutup. sempat beli telekung je sehelai. balik tu, sewa taxi yg x menggunakan meter (gilerr kitorang kena tipo mahal wooo0o die caj--better guna Blue Bird taxi (Vios Biru) coz taxi nih guna meter, so selamat dari kena tipo kaw2 punya harga mahal. Then g mamam, pastu g rez dlm bilik aje...tidur haruslah awal...esok mau berjln2 lg..=)

4) 2nd Day::: Sehari suntuk since pg sampai petang, g shopping kat Pasar Baru, borong telekung, kain2 ela semua untuk dibuat baju kurung segala, tudung, tshirt, etc..balik tuh, masing2 x menang tangan angkut barang2 hasil borongan kat Pasar baru,..haha....masing2 dah senget2 dah bahu nak angkat plastik masing2...malam pulak, g berjalan2 kat Outlet2 sekeliling HOtel Progo ituh, banyak giler ok Outlet situ, x sempat nk g semua...pukul 9 dah tutup...awal sgt kan..=(.. next time if mau g Bandung, mau stay ini hotel lg...mmg puas hati..semua pon dekat=)

5) 3rd Day::: pagi2 lagi dah bgn, breakfast..rite afta habis makan, Pak Rukman dah tunggu kat parking Hotel...then, Pak Rukman bawak kitorang g Kawah PUtih (alaa, tempat video klip ma Heart tuh--x sure either video klip ke film die tah..tu yg pak rukman ckp laa..hehe--)..memang terBaik view die...cantik bangatttttttt!!!!!worth it sgt2 g sni...nak masuk tuh kena bayar, tp lupa dah berapa tah..x silap 100 k rupiah kot...warning2, sape2 yg g kat sini, plz plz plz gi lah toilet die, rasa air die...sejuk x hengat punya...kuangkuangkuang.......macam ais ok....ahahaha..then, g strawberry farmland, dpt lah rasa petik strawberry sendiri, bila lagi, kan......kitorang decide nak beli 1/2 kg camtu, then makan ramai2 time lepak2 kat hotel mlm tuh..bes..After dat, g Toko Tiga, tempat jual jeans yg agak murah (still 180+ for Levis..xde la murah sgt kan compare kat M'sia), pastu g borong brownies pulak kat Kartika Sari...sedap..! (aku beli brownies bakar chocolate chips n almond)..finally g makan, n balik hotel titun

6) laz Day:: 2 orng kwn aku, Cheb n kak fiza g outlet area hotel,aku, iffah n shu g Pasar Baru rite afta breakfast, coz nak tukar telekung aku ,...orang tuh tersilap bg kain n telekung lain2 color sulam die (nasib baik cek..=)), then sempat lg grab beberapa helai (ceh) kebaya nyonya yg akak aku pesan...shu n iffah gak shopping baju lg.. ...then balik hotel, packing2 barang, n check out balik ke airport Jakarta. Sampai KLIA dlm pukul 10 lbey camtu...=) btw,, trip ini sgt serunuk...nak2 all girls..hehe...sgt njoy!!!!jom tgk antara pic2 yg sempat aku snap time di Bandung ...=)..sesiapa yg x pernah g sana lagi, n sgt suke bershopping bagai, dgn harga yg murah, HARUSLAH pergi yeh....honeymoon pon ok gitu....=)















ada sum more pic yg xleh nk upload..later ok...=)

2 comments:

adilah said...

huhu..
bestnye g bandung....
len kali wat reunion p sana la plak..hihi

Anonymous said...

Между прочим, не зря блогоньюс называется местом для сбора всего самого интересного. [URL=http://blogonews.net]Все самое интересное со всего интернета[/URL] - безусловно верное название ресурса.